Canals

La força d'un grup

L'opinió

Diversitat i valentia

Escriptors, catedràtics, sociòlegs, historiadors, economistes, empresaris, intel·lectuals, religiosos, científics, lingüistes, representants de la societat civil i periodistes ofereixen una visió catalana del país i del món

Un equip ideològicament ric i políticament plural perquè el lector pugui formar-se una opinió pròpia

Els lectors de l'Avui i El Punt volen informació veraç sobre aquelles qüestions d'actualitat que potser ja coneixen per la pàgina web o que han sentit o han vist als mitjans audiovisuals però que necessiten un aprofundiment i una anàlisi que la immediatesa difícilment pot proporcionar. Però també volen i valoren l'opinió com un vehicle per a aquest aprofundiment en totes aquelles qüestions, properes o llunyanes, que l'afecten o que afecten el país. Per això els posem a disposició anàlisis, articles i columnes de diversos especialistes, per tal que els posin aquests temes en perspectiva i els permetin formar-se una opinió pròpia.

No ens fixem límits, ni temàtics, ni ideològics. Ens interessa Catalunya i els Països Catalans en general, però també Europa i tot el món; el país, la política i l'economia; la llibertat, la solidaritat i la gestió; l'educació, l'art i les noves tecnologies; la sociologia, la medicina i l'arquitectura; la tradició, el progrés i el futur; el món urbà i el rural; en definitiva, les persones.

El nostre país és ric ideològicament i plural políticament, i l'opinió dels nostres diaris no pretén res més que reflectir aquesta riquesa i aquesta pluralitat. El fil conductor és el país, la llengua, el tarannà obert, tolerant i democràtic. La nostra ambició és explicar Catalunya al món i explicar el món des d'una òptica catalana, com hem fet des de fa gairebé trenta-cinc anys.

En el quadre annex es destaquen quaranta-nou firmes habituals. N'hi podia haver moltes més, fins a més de dues-centes: Agustí Pons, Lluís Falgàs, Manuel Milián Mestre, Francesc Cabana, Esteve Vilanova, Vidal Vidal, Francesc Torralba, Xevi Planas, Santiago Vilanova, Natàlia Molero, Agustí Colomines, Ferran Sáez, Antoni Dalmau, Melcior Comes, Jordi Font, Ignasi Riera, Toni Aira, Saül Gordillo, Josep Maria Casasús, J.J. Navarro Arisa, Bernat Dedéu, Montserrat Nebrera, Hèctor López Bofill, Alfons López Tena, Toni Cruanyes, David Murillo, Miquel Esteba, Josep M. Comajuncosa, Josep Oliva, Fabian Estapé, Narcís Oliveras, Antoni Abad, Elisenda Paluzie, Joan Trullén, Lluís Anton Baulenas, Jordi Basté, Jordi Maluquer, Frederic Porta i Àlex Santos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.