Canals

La força d'un grup

L'opinió

Lliure, plural, catalana

Una opinió documentada per potenciar el vessant interpretatiu dels diaris

L'opinió del lector a la Bústia i El Lector Escriu

Volem oferir claus perinterpretar, amb visió de país, el món canviant que ens toca viure

Fidels als seus principis editorials, els diaris del grup volen oferir als seus lectors una opinió lliure i plural, transversal i valenta. Una opinió reflexiva i analítica que ofereixi les claus d'interpretació d'aquest món canviant que ens toca viure, feta, però, des d'una perspectiva de país i que incideixi en tot allò que afecta Catalunya i la resta dels Països Catalans. Per això, al marge de l'opinió dels diaris reflectida mitjançant els editorials, una àmplia nòmina de col·laboradors ofereix aquesta visió del país i del món per facilitar al lector els instruments necessaris per formar-se opinió de tots aquells temes que, de casa estant o a l'altra punta de món, influeixen en el dia a dia que ens toca viure.

A l'Avui, les signatures dels periodistes i escriptors Vicent Sanchis, Vicenç Villatoro i Miquel Pairolí ens acompanyen al llarg de la setmana a les planes d'obertura del diari, on també es troba l'opinió de Xevi Xirgo i Carles Ribera –A la Tres–, i dels caps de la redacció –El Timbal–. La visió aguda dibuixada per FER és el contrapunt editorial d'aquestes planes, en les quals també es troben setmanalment articles d'Alfred Bosch, Sílvia Soler, Matthew Tree, Pep Riera i Lluís Martínez.

A Diàleg és on es poden trobar la majoria dels articles de reflexió escrits pels col·laboradors del diari: catedràtics, professors universitaris, escriptors, periodistes, polítics, empresaris i professionals liberals. Articles de fons per a l'anàlisi i columnes per opinar sobre aquells fets que marquen el dia a dia del país. I a la contraportada, els articles setmanals d'Isabel-Clara Simó, Martí Gironell, Rita Marzoa, Maria Mercè Roca, Vicent Partal, Xavier Graset, David Castillo i la secció Amb Aquella Alegria, d'Eva Piquer.

Punt de Vista és la secció d'opinió del diari El Punt, i obre cada dia amb el comentari editorial, l'anàlisi d'actualitat –una dissecció precisa i esmolada– de L'Escaire, de Miquel Pairolí, i l'altre editorial, La Punxa d'en JAP. Amb la voluntat de proximitat que sempre ha caracteritzat el diari, trenta-cinc articulistes ofereixen la visió dels fets succeïts a tot el territori del Principat. Articles de fons, columnes i una entrevista diària completen la secció. I a la contraportada, set articulistes clàssics del diari: Miquel Berga, Narcís-Jordi Aragó, Jordi Soler, Josep Murgades, Manuel Cuyàs, Imma Merino i Josep Maria Fonalleras.

L'opinió del lector ens interessa especialment, i té cabuda a les nostres planes dels diaris i a les edicions digitals, en què diàriament publiquem una quinzena de cartes repartides a la Bústia de l'Avui i a la secció El Lector Escriu d'El Punt. És la manera que tenen els subscriptors i lectors de participar de la manera més directa en l'elaboració del diari, per exposar-hi la seva opinió sobre tot allò que els plagui.

250
col·laboradors habituals.
Les planes d'opinió de l'Avui, El Punt, El 9, Presència, Sortim, L'Econòmic i Cultura tenen un ampli estol d'articulistes i il·lustradors per oferir als lectors, tant dels diaris en paper com del digital, una varietat d'opinions lliures i transversals, sempre des d'una visió de país.
21
articles.
Els lectors trobaran diàriament un mínim de vint-i-un articles d'opinió a les planes editorials de l'Avui, El 9 i El Punt, i a les seccions Diàleg i Punt de Vista.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.