Canals

La força d'un grup

La plataforma web

Webs integrats

Tothom fa el web ·

Els webs del grup no són un món a part: comercials, administratius, tècnics de sistemes, dissenyadors, periodistes i editors treballen integrant els webs a les tasques respectives

Des del primer momentes va escollir una opció de convergència per gestionar els webs

Des del primer moment que el Grup Hermes es va plantejar disposar d'una plataforma web pròpia, es va descartar crear una estructura a part per gestionar-la, i es va triar el que s'anomenava “una opció de convergència”: els webs que es creessin serien considerats un canal més de distribució dels continguts informatius i publicitaris, sense renunciar a explorar ni a explotar els nous recursos narratius, informatius i d'interactivitat que la xarxa ofereix.

Aquesta aposta, que té partidaris i opositors i tots amb posicions radicals, l'hem fonamentada en quatre idees bàsiques. La primera, una sempre desitjable optimització de recursos, que en el context econòmic actual ha esdevingut imprescindible. Es tracta de no duplicar ni feines ni estructures: un redactor de la secció de Política que elabora una informació sobre les comissions d'investigació del Parlament és la persona idònia per elaborar tant la versió impresa com la versió web d'aquest tema, en comptes d'encarregar-les a persones diferents. I s'actua de la mateixa manera quan es tracta d'articular la gestió publicitària, la gestió administrativa, el disseny, l'edició, el tractament de la imatge o la programació de sistemes.

En segon lloc, perquè amb una única estructura eliminem totes les barreres d'accés a la renovació tecnològica dels professionals. És a dir: si en una plantilla tan àmplia com la que tenim haguéssim creat una estructura específica i separada per al web, hauríem deixat en una posició residual tots aquells que no intervinguessin ni directament ni indirectament en el web, i n'obstaculitzaríem clarament la progressió professional.

Sabem perfectament que l'opció escollida és més dificultosa i molt més lenta per obtenir bons resultats més ràpidament. És per això que algunes corporacions informatives van optar per la contrària. En tot cas, al Grup Hermes hem preferit aquesta opció, pensant també en el tercer dels fonaments: el futur. La ràpida evolució del sector de la comunicació cap a les noves tecnologies no permet desaprofitar cap dels recursos intel·ligents de què disposem, i és absolutament imprescindible que tots i cadascun de nosaltres incorporem a les nostres habilitats professionals l'ús de les noves eines i dels nous llenguatges de comunicació, perquè d'aquí a molt pocs anys la manera de treballar haurà canviat completament.

I, finalment, la quarta idea: si Hermes vol mantenir la seva posició de lideratge en la premsa escrita i digital en català i de proximitat, no ha de restar efectius al seguiment informatiu dels territoris, sinó que, ben contràriament, els ha de reforçar amb l'ús de la tecnologia. Hem de dir, finalment, que si haguéssim pres una altra opció organitzativa en relació amb el web, el potencial de les 1.853 edicions locals d'Elpunt.cat seria zero.

Un web en català per a l'esport d'aquí i d'arreu

Estem enllestint el web d'El 9 Esportiu (www.el9.cat), que recollirà l'actualitat esportiva general però sobretot la del país. Oferirà també una atenció especial a les seleccions catalanes i inclourà una completa àrea de resultats i classificacions dels nostres esports.

La revista del diumenge, aviat també a la xarxa

En els pròxims mesos s'afegirà també als webs del Grup Hermes el de Presència (www.presencia.cat). Entrevistes, reportatges, articles d'opinió i l'actualitat literària i musical eixamplaran encara més els horitzons de la nostra plataforma digital.

El web del setmanari que analitza la nostra economia

El web de L'Econòmic (www.leconomic.cat) es va incorporar a la plataforma de webs del grup simultàniament a la sortida del setmanari, el mes de juliol passat. Recull els continguts de la publicació impresa i manté la informació econòmica diària actualitzada.

El web en anglès que mostra Catalunya al món

També hi ha en construcció una nova i més completa versió del web de Catalonia Today (www.cataloniatoday.cat), la revista mensual en anglès que mostra Catalunya al món. El web combinarà entrevistes i reportatges amb grans dosis d'interactivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.