Canals

La força d'un grup

La plataforma web

1.853 edicions locals

El web d'El Punt és en realitat la suma dels webs de cada un dels pobles i ciutats dels Països Catalans on se sumen informació, agenda, serveis i participació des d'una perspectiva local i comarcal

Elpunt.cat assumeix la funció d'edició local en un context que suma els aspectes globals i locals complementàriament amb l'Avui.cat

El nom d'El Punt ha estat associat des del primer dia a la informació de proximitat, a la narració dels fets que succeeixen en l'àmbit territorial que ens és més proper. I aquest és exactament el municipi, l'indret en què residim i treballem –que moltes vegades són diferents–, on gaudim del lleure, on paguem els impostos, on eduquem els fills, on, en definitiva, vivim. El sentit d'El Punt es resumeix en la importància que els nostres lectors donen a tot això i al fet que algú –nosaltres– analitzi i els expliqui el que hi passa i el que s'hi cou.

A l'hora de transportar aquesta idea al web i comptant amb les elevades prestacions d'aquesta plataforma i de les noves tecnologies en general, no podíem escollir cap més camí que crear un espai propi per a cada un dels municipis del nostre àmbit, que no és cap altre que tot el territori on dir “bon dia” és perfectament comprès. És així que Elpunt.cat ofereix 1.853 edicions locals –una per a cada municipi dels Països Catalans– i que cada usuari pot escollir quina edició vol com a porta d'entrada al web. Després, un cop a dins, també podrà veure l'edició local de tants pobles, ciutats i comarques com vulgui.

Però una edició local no conté només la informació dels fets que s' esdevenen al municipi, sinó també informació d'activitats i espectacles (Agenda) i informació pràctica (Serveis) sobre el mateix territori, a més a més d'espais de participació que permeten fer preguntes a l'Ajuntament del municipi (L'Ajuntament respon), penjar fotografies dels entorns urbans i naturals o de les celebracions (casaments, batejos, aniversaris, inauguracions).

Aquest plantejament no està renyit de cap manera amb l'accés als continguts més generals, sinó tot el contrari perquè els usuaris els tenen sempre al seu abast amb un sol clic sobre l'enllaç d'Edició Nacional. Amb una sola pulsació, l'usuari accedirà a l'actualitat d'abast nacional i internacional de la mà de l'Avui.cat i podrà comprovar que la complementarietat d'Elpunt.cat i l'Avui.cat no solament disposa d'aquest pont de contacte, sinó també comparteix àrees i espais com una secció d'Opinió que suma els continguts dels dos mitjans i una única plataforma de blocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.