Canals

La força d'un grup

L'Econòmic

L'economia a l'abast

El setmanari L'Econòmic, que surt cada dissabte, informa, aprofundeix i reflexiona sobre els aspectes clau que marquen el pols econòmic i empresarial de Catalunya

La informació, tractada de manera amena i clara, focalitza el paper de les pimes tant dels sectors productius com dels anomenats emergents d'arreu del territori

La publicació tracta lainformació de les pimes, emprenedors i professionals amb rigor

Analitzar l'evolució de creixement de l'economia catalana i internacional a partir de l'opinió dels experts, preveure les conseqüències del fort endeutament de l'administració, del món empresarial i de les famílies seguint el batec de la borsa o veure com afecta la crisi o el tancament de l'empresa del costat de casa... Explicar aquestes i altres claus, fent servir un llenguatge amè i entenedor a l'abast de tots els lectors, és una de les principals obsessions de l'equip humà de L'Econòmic, una publicació jove però amb periodistes amb molta experiència que va néixer el mes de juny.

L'Econòmic, un setmanari d'informació i anàlisi sobre l'empresa, tal com es pot llegir en la capçalera, és editat per Taller d'Iniciatives Editorials, una empresa formada pels mateixos periodistes. Són, doncs, emprenedors i professionals del món de la informació econòmica, una doble manera de conèixer, de primera mà, el panorama actual, molt malmès per les conseqüències de la crisi econòmica global que vivim.

L'Econòmic posa en el punt de mira l'economia real –la que fan realitat els milers d'empreses, autònoms i professionals que hi ha al país– amb una informació elaborada des de Catalunya, sobre Catalunya i en català, amb un estil directe i planer. Les pàgines que es poden llegir al setmanari són complementàries de la informació que trobareu diàriament a la secció d'Economia de l'Avui i El Punt. Els temes d'aquesta publicació, gràcies que és un setmanari, van més enllà: plasmen la informació econòmica des d'una perspectiva d'anàlisi, debat i reflexió. Es dóna aquesta informació de la manera més ordenada possible, utilitzant el gènere de la notícia, el reportatge, l'entrevista, etc., i sempre amb un disseny acurat i endreçat per facilitar la comprensió als lectors.

L'Econòmic també disposa d'un ventall ampli de col·laboradors i experts que es van alternant setmana a setmana per reforçar els reportatges periodístics. Destaquen experts com ara Francesc Roca, Oriol Amat, Francesc Granell, Santiago Niño Becerra, Dídac Lee, Joan Coscubiela, Eliseu Santandreu, Raül Ramos, Jacint Soler Matutes, David Avilés, Josep Albet, Franc Ponti, Guillermo del Haro i Esteve Vilanova.

Amb una tirada que volta els 55.000 exemplars cada setmana, L'Econòmic informa de les principals novetats que sorgeixen al Principat sobre la base del rigor, la independència, l'esperit crític i el contrast de les dades. A més a més, ho fa pensant sempre a nivell territorial. A més de la sensibilitat geogràfica, L'Econòmic vol mantenir un equilibri quant a la dimensió de les empreses, així com en els sectors a tractar: tan bàsic és per a la nostra economia apostar pels sectors productius més tradicionals com pels emergents. Gràcies a aquest tractament i amb menys de mig any de vida, la resposta dels lectors és molt positiva, fet que anima, encara més, a seguir aquest camí. El setmanari, que no es descarta que es distribueixi amb més publicacions comarcals en el futur, també té versió digital, Leconomic.cat, que es reforça, minut a minut, amb l'actualitat elaborada per l'Avui i El Punt

Les firmes
Francesc Roca, Oriol Amat, Francesc Granell, Dídac Lee, Santiago Niño Becerra, Joan Coscubiela, Eliseu Santandreu, Raül Ramos, Jacint Soler Matutes, David Avilés, Josep Albet, Franc Ponti, Guillermo del Haro i Esteve Vilanova, entre d'altres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.