Canals

La força d'un grup

L'empresa

Cinc editores

hermes comunicacions ·

L'editora d'El Punt és propietària de la de l'Avui i té la majoria de les d'El 9 Esportiu, Presència i Catalonia Today

Té participació accionarial en les distribuïdores de Girona i Tarragona

Sense la viabilitat econòmica del grup no hi ha cap possibilitat d'independència informativa

Seixanta-untreballadors, entre periodistes i comercials, han optat pel teletreball

Hermes Comunicacions SA és la societat mare del primer grup privat de comunicació en català. Edita directament totes les edicions en paper i digitals d'El Punt i té el 100 per cent de les participacions de Corporació Catalana de Comunicació SLU, editora de l'Avui i l'Avui.cat. Al mateix temps, disposa del 95 per cent de Comercialitzadora i Editora de la Coordinadora de Mitjans (CECM SL), editora d'El 9 Esportiu de Catalunya; del 76 per cent de Revista Presència SL, editora de la històrica revista Presència, i del 50,16 per cent de Catalonia Today SL, editora de la revista mensual que porta el mateix nom i que informa del que passa a Catalunya en llengua anglesa. Per altra banda, té un 22 per cent de Grup Logístic Villarroya, distribuïdora que presta els seus serveis a les comarques gironines i, finalment, un 5 per cent de Distribuïdora Tarraconense de Premsa, empresa de serveis de distribució a les comarques meridionals. Hermes té, per tant, la propietat o la majoria de cinc editores i participa de dues distribuïdores.

En les cinc editores, hi treballen un total de 394 persones, 276 de les quals ho fan en tasques relacionades amb la redacció i la resta en els diferents departaments de gestió i comercials. El grup disposa avui de tres centres de treball interconnectats permanentment entre ells: la seu central, a l'edifici centenari de la Farinera Teixidor, de Girona; una redacció al barri del Raval de Barcelona amb 122 llocs de treball on comparteixen espai treballadors d'El Punt, l'Avui, El 9 i Presència, i una redacció a Tarragona, on treballen periodistes i comercials de l'edició Camp de Tarragona-Terres de l'Ebre d'El Punt. Seixanta-un redactors i comercials fan teletreball, després que des de fa uns tres anys la direcció ha anat incentivant aquesta modalitat amb la voluntat de compaginar una major eficiència en la gestió i la conciliació de la vida laboral i familiar.

Partint del convenciment que no hi ha possibilitat d'independència informativa sense viabilitat econòmica de l'empresa, el grup està organitzat internament sobre dos grans eixos que responen a dues direccions generals: la de gestió dels recursos (Anna Maria Ribas) i la de continguts (Emili Gispert). Són dos grans blocs que treballen de forma autònoma, independent, però coordinada i dirigida per la vicepresidència (Joan Vall i Clara) perquè persegueixen un mateix objectiu.

Recursos Humans, Compres i Serveis , Distribució, Sistemes d'Informació, Difusió i Club del Subscriptor, Producció, Finances, Administració i Atenció al Client, L'Econòmic i Catalonia Today són les àrees o departaments en què està estructurada la direcció general de gestió. El departament comercial, per la seva banda, està dividit en sis grans àrees: agències i centrals de compres, clients directes, relacions institucionals, El 9 Esportiu, edicions digitals i Presència. Les àrees de màrqueting i comunicació així com la Fundació El Punt acaben de completar l'estructura empresarial d'Hermes. La formen 118 homes i dones que no firmen mai cap informació, cap entrevista, ni cap crònica, però que sense la seva feina anònima res del que s'explica en aquest especial no seria possible ni cap producte podria arribar en condicions al lector.

118
persones
treballen en l'estructura de gestió i comercial del grup. No firmen mai, però sense la seva feina cap producte no arribaria al lector.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.