Canals

La força d'un grup

Informació general

En clau de país

Un equip de 52 periodistes treballa per oferir als lectors de l'Avui i El Punt una visió catalana del país i del món

El grup disposa de més d'una dotzena de col·laboradors a l'estranger

Les informacions es distribueixen a Política, Europa-Món, Economia, Cultura, Societat i Comunicació

Una visió catalana delpaís i del món. Aquesta és la clau d'interpretació de les informacions

Una visió catalana del país i del món. Aquest és l'enfocament que els periodistes del grup donen a les informacions que es distribueixen a les seccions que comparteixen El Punt i l'Avui. Més de cinquanta periodistes i més d'una dotzena de corresponsals arreu del món, a banda de desenes de col·laboradors temàtics –crítics de cinema, de teatre, de llibres...– analitzen diàriament el que passa al món i ho fan des d'una interpretació sempre en clau catalana i de país. La informació general del Grup Hermes es distribueix principalment en quatre grans àrees: la de Política, la d'Economia, la d'Europa i el Món, la de Societat i la de Cultura, Espectacles i Comunicació. Dirigits per quatre subdirectors d'informació general (Carles Ribera –Política, Cultura-Espectacles i Comunicació–; Lluís Martínez –Economia–; Josep Martinoy –Europa-Món–, i Josep Maria Flores –Societat–), el grup d'informació general serveix cada dia una mitjana de quaranta planes pràcticament idèntiques en els dos principals productes de la casa: l'Avui i El Punt. L'actualitat cultural té, a més, el setmanari Cultura, que actualment es distribueix amb l'Avui. Així mateix, igual que en les altres àrees informatives del grup, els periodistes s'encarreguen de donar suport als periodistes del diari en línia quan l'actualitat ho requereix o en ocasions especials, tal com passa aquests dies amb les eleccions al Parlament de Catalunya.

En tot cas, el prisma nacional és sempre la base de les informacions. Als nostres lectors no els servim només l'actualitat sinó l'actualitat interpretada en clau de país. D'allò que passa al nostre entorn, els periodistes destaquen sobretot el que té un interès nacional o allò que ens pot afectar en qualitat de ciutadans de Catalunya. Una visió desacomplexada i que, en el cas que així ho requereixi la informació, complementada amb especialistes del tema que ens puguin donar més elements d'interpretació.

Els cinquanta-dos periodistes de l'equip treballen habitualment per a les seves seccions, en què s'han especialitat per cercar i interpretar la informació, però aquest és un esquema que es trenca si és que l'actualitat ho requereix.

52
periodistes
formen l'equip d'informació general.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.