Canals

La força d'un grup

Informació general - Economia

La demanda creixent

En un temps de crisi, la demanda d'informació econòmica és més intensa que mai

Des de fa mesos s'han alçat moltes veus avisant que la crisi que afecta bona part del món, amb la comptada excepció de la Xina, és de les més greus mai viscudes. És, doncs, una àrea d'actualitat que preocupa els lectors, i per això les publicacions del grup s'hi interessen vivament. Ja ho feien a mitjan anys vuitanta, quan la recuperació econòmica al final d'una dura reconversió va traduir-se en una gran demanda d'informació econòmica. I va aparèixer la premsa especialitzada. Al costat d'aquest fenomen, les diverses publicacions del grup van començar a donar una creixent paginació al món de l'economia, que ja estava començant a deixar un territori reservat als entesos.

Les nostres pàgines recullen regularment les notícies econòmiques de tot el món, amb una especial sensibilitat per les que es generen i afecten els Països Catalans. I sempre amb una visió i una òptica catalana; es a dir, pensades i escrites en català, ben lluny de les traduccions maquinals.

Donem una gran importància als grans temes que s'agrupen sota l'epígraf de la macroeconomia, però també ens interessem per l'evolució de les empreses, especialment per les dels Països Catalans, tot i que en un món globalitzat les decisions que es prenen a Tòquio o Berlín influeixen en les fàbriques de Barcelona, Girona i altres ciutats catalanes. I per això mai no deixem d'informar-ne puntualment. Per elaborar aquestes notícies i reportatges disposem d'un equip de primera línia. Al capdavant de la secció d'economia hi ha Joan Armengol, un veterà periodista econòmic amb més de 25 anys d'experiència en aquest camp, que compta amb un equip de gran empenta. La seva missió principal, al costat de recollir els temes d'actualitat imprescindibles, és trobar notícies pròpies de cadascuna de les seves especialitats, analitzar-les i interpretar-les ja que és la manera d'atreure lectors. Xavier Alegret s'ocupa de la informació laboral; Laia Bruguera, de les empreses, especialment de l'automoció; Mar Jiménez, del sector assegurador i energètic i també de la política econòmica internacional. Marga Moreno treballa les dades macroeconòmiques i l'evolució dels mercats de valors; Marta Sardà, la informació empresarial i, especialment, dels aeroports. Finalment, Benito Badrinas està especialitzat en els sectors bancaris i de la construcció.

A més, comptem amb una xarxa de periodistes i col·laboradors a tot el món. D'una manera especial, David Portabella manté informats els lectors de tot el que es mou al món econòmic de Madrid.

Un altre pilar de la secció són els articles d'anàlisi, que donen les claus per entendre cap a on va el món de l'economia i perquè ens puguem avançar als seus aparentment erràtics moviments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.