Canals

La força d'un grup

Informació general - societat

Més a prop de la gent

L'àrea de Societat, pensada en clau nacional, és un dels puntals del diari

Una bona agenda de contactes i l'especialització dels periodistes són peces claus en aquesta secció

Allò que més interessa no sempre és el més agradable d'explicar i exactament al contrari, les bones notícies sempre tenen un lloc destacat a la secció. Aquesta és la cara i la creu de la secció de Societat. Segurament per aquests motius i d'altres és una de les potes sobre les quals es fonamenta la nostra oferta periodística i també segurament per això és una de les seccions de referència del diari i de les que dóna més titulars per obrir la portada. L'ampli ventall d'àrees temàtiques que engloba la secció (educació, salut, llengua, consum, ciència, tecnologia, religió, immigració, solidaritat, policial, judicial, etc.) requereixen una elevada especialització dels periodistes, que més enllà de la informació pura i dura tenen el repte cada dia d'interpretar i contextualitzar les notícies combinant els criteris d'interès general amb els de proximitat. L'equip humà l'integren una desena de periodistes (Marta Ciércoles, Joaquim Elcacho, Adrià Gala, Laura Nicolás, Jordi Panyella, Sònia Pau, Mayte Piulachs, Núria Puyuelo i Mireia Rourera) que, dirigits per Carles Sabaté, cada dia es reparteixen l'espai de la secció i, sovint, se'l disputen perquè la varietat temàtica dóna per a molt.

Com en qualsevol altra àrea, però especialment en aquesta, un dels principals actius de qualsevol periodista de Societat és la seva agenda de contactes. D'aquesta agenda, en depèn molts cops la capacitat de resposta davant d'una notícia imprevista i, sobretot, en depèn la qualitat final de la informació que se serveix al lector. El punt de vista d'experts no només serveix per contrastar la informació, sinó que esdevé una eina essencial perquè el periodista la contextualitzi en el temps i en l'entorn i, juntament amb els caps, en valori la dimensió i l'enfoc que haurà de tenir.

Tots els temes relacionats amb el consum i que tenen una incidència global en el conjunt de la societat, des de l'alimentació fins als serveis, han anat adquirint amb el temps un protagonisme indiscutible a la secció. Més enllà d'oferir la informació estricta, intentem oferir al lector les claus que ajudin a entendre millor la notícia, interpretant-la si convé, sense que això signifiqui renunciar a l'objectivitat i a la contrastació. El periodista, en tant que professional de la informació i especialitzat en la seva àrea, s'ha acabat convertint en una veu autoritzada en el seu camp i aquest és un valor que el lector té dret a compartir.

De la mateixa manera que internet s'ha convertit en una de les eines principals de recepció de notícies, també ha posat a l'abast de tothom la possibilitat de fer d'informador, però la responsabilitat del periodista i el plus que ofereix al consumidor és destriar entre el que és o no notícia i, sobretot, el que és o no veraç.

Educació i salut, dues apostes informatives

Una de les apostes indiscutible de la secció de Societat són totes aquelles informacions que tenen a veure amb la salut i l'educació, sensibles a dos dels serveis bàsics que tenen a veure de manera més directa en la qualitat de vida de les persones.

Un dispositiu especial per a la visita del papa

La visita que Benet XVI va fer a Barcelona el 7 de novembre va requerir l'organització d'un dispositiu especial que va mobilitzar una dotzena de persones, entre periodistes i fotògrafs. Entre el 5 i el 9 de novembre, el diari va dedicar 24 pàgines a la visita papal.

La informació dels castells, un referent

Els castells s'han convertit en un referent de la cultura popular del país i com a tal han merescut un tractament personalitzat a les planes del diari, ja sigui informant puntualment de les actuacions durant la temporada o amb els rànquings quinzenals.

Capdavanters en la investigació del cas Palau

Des de les pàgines de Política o informació local, aquest diari ha estat capdavanter en la informació sobre el saqueig del Palau de la Música destinant-hi dos periodistes de Societat, Jordi Panyella i Mayte Piulachs, que s'han convertit en experts.

Divendres, especial Ciència i Tecnologia

Tota la informació sobre ciència i tecnologia aporta bona part de les bones notícies de Societat, sobretot pels avenços que es fan en el camp de la salut. No aliens a aquest fet, l'AVUI dedica dues pàgines setmanals a la divulgació científica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.