Canals

La força d'un grup

El 9 Esportiu de Catalunya

Esperit competitiu

El 9 Esportiu, la gran aposta del Grup Hermes per la informació esportiva, complirà nou anys al gener i es prepara per consolidar el seu model de premsa esportiva en català

S'està ultimant el web del diari i ja es treballa en un nou disseny per ampliar-ne la paginació i el color, i per introduir-hi seccions noves

La incorporació de l'Avuial grup ha suposat un dels impulsos més importants per a El 9

Han passat quasi nou anys del 2 de gener del 2002, el primer dia de vida d'El 9 Esportiu de Catalunya. En aquest temps el diari esportiu del Grup Hermes ha cobert el buit que hi havia a Catalunya de premsa esportiva especialitzada i ha anant consolidant un model periodístic que es defineix primer de tot per la catalanitat (tant per la llengua com per la visió del món de l'esport) i també per l'aposta pel rigor informatiu, més característic dels diaris generalistes que de la premsa esportiva. El 9 ha estat sempre un projecte en evolució. Va néixer com un diari d'esport d'elit per complementar la informació sobre esport català que ja s'oferia a les diverses capçaleres que van participar en el llançament del diari. A finals del 2003 es van incloure aquests continguts al diari, i des de llavors El 9 és un diari que cada dia busca el millor equilibri entre la informació esportiva general, la dels grans esdeveniments, i la més local. La incorporació de l'Avui al Grup Hermes ara fa un any ha suposat un altre rellançament del diari, ja que anant encartat també amb l'Avui la difusió pràcticament s'ha doblat.

El 9 sempre ha estat un diari oberta als canvis, i els que s'hi faran en els pròxims mesos respondran a les noves exigències i a la nova ambició del primer grup de premsa en català. En aquesta línia, s'està ultimant la versió per a internet d'El 9, que es preveu que estigui oberta al públic abans de final d'any o com a molt tard al gener. A part dels continguts del diari, el nou web tindrà també una àmplia base de dades de classificacions i resultats, i progressivament s'hi aniran incorporant totes les aplicacions multimèdia i de participació que afavoreixin la interactivitat dels lectors amb el mitjà. També està en fase de preparació el nou disseny del diari en paper, pensat per posar al dia la presentació actual però també per donar resposta al repte d'augmentar la paginació del diari i dotar-lo de més planes en color.

Ampliar continguts, donar-los una forma més atractiva i ser presents a internet són els projectes a curt termini que es planteja El 9, i ja hi està treballant. Els que fem cada dia el diari sempre hem estat convençuts que el més difícil no era arribar a fer un diari d'esports en català, sinó saber que el projecte era una cursa de fons constant que requeria capacitat d'adaptació a les circumstàncies per acabar-se consolidant. Amb aquest esperit competitiu afronta la redacció d'El 9 el present i es prepara per a un futur ple de reptes i d'il·lusió renovada.

9
anys de vida complirà El 9 el 2 de gener.
Més d'una trentena de periodistes fan cada dia el diari, amb la col·laboració dels serveis de fotografia, infografia, maquetació, disseny i serveis tècnics del grup.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.