Canals

La força d'un grup

Presència

Per tota la setmana

La revista ha celebrat enguany el seu 45è aniversari i al mes de juny arribava al número 2000

El referent del setmanari són els Països Catalans i amb aquest esperit, a més d'El Punt i l'Avui, cada setmana Presència també es distribueix amb ‘El 9 Nou', el ‘Diari d'Andorra' i el ‘Diari de Balears'

Presència va gaudir degran prestigi pel seu periodisme compromès durant la dictadura

El primer número de la revista Presència es va publicar el 10 d'abril de 1965. Fins arribar al número 2023, que és el d'aquesta setmana, la vida de la publicació ha estat atzarosa: va gaudir de gran prestigi pel seu periodisme compromès durant els darrers anys del franquisme, i va ser víctima de la censura en diferents ocasions, registrant un tancament de més de dos anys a principi dels setanta. Quan la revista estava a punt de desaparèixer, el Grup Hermes en va adquirir la capçalera i al 1982 va esdevenir el dominical d'El Punt.

La voluntat de l'empresa editora sempre ha estat que Presència esdevingui el setmanari català de referència, i amb aquest propòsit des de principi dels anys noranta es distribueix amb diferents diaris associats que han anat variant amb el temps, en funció de les disponibilitats de les empreses i de la conjuntura econòmica.

Avui, la revista es distribueix amb els diaris Avui, El Punt, El 9 Nou, el Diari d'Andorra i el Diari de Balears, i també es fa arribar per subscripció al País Valencià. La difusió és d'uns 75.000 exemplars i l'audiència, sumant la de tots els mitjans, és de 375.000 lectors. D'aquesta manera es considera la revista catalana més llegida.

El nostre referent són els Països Catalans, un espai comunicacional que es té en compte a l'hora d'elaborar els reportatges, les entrevistes i les opinions. Presència és una revista d'informació general, que tracta els temes amb rigor i, sempre que sigui possible, lligats a l'actualitat. La publicació s'estructura en seccions fixes, obrint amb un dossier ampli que combina reportatges i gèneres periodístics amb treballs de reflexió i de recerca periodística.

Cada setmana es publica una entrevista en profunditat a personatges de primer nivell de la vida cultural, social, econòmica o de l'àmbit de la ciència vinculats als Països Catalans, però sense excloure l'oportunitat d'entrevistar figures d'àmbit internacional. Un apartat important de la revista són els articles d'opinió amb una gran pluralitat de signatures, en què es combinen escriptors reconeguts com Emili Teixidor, Joan-Lluís Lluís, Vidal Vidal o Antoni Dalmases amb periodistes de la casa com Natàlia Borbonès, Manuel Cuyàs, Xevi Planas, Carles Ribera o Tura Soler, i amb col·laboracions de tot el territori de parla catalana. Els reportatges es concentren en dues seccions: Països Catalans i Europa-Món, on es poden trobar temàtiques, que van des de l'interès local fins al global.

Una part potencial de la revista són les planes culturals, en què s'incideix en el món de l'art, els llibres i la música, i també en les arts escèniques: cinema, teatre o dansa. A més, hi ha una secció dedicada a internet i les noves tecnologies, i unes planes d'entreteniments.

Presència té una mitjana de 56 planes, i és en format revista, a tot color. Al llarg de l'any es publiquen diferents especials: Formació, Salut, Sant Jordi, Energia, Nadal, i, mensualment, unes planes dedicades a la cooperació internacional des de Catalunya. D'acord amb CatalunyaCaixa, es publica trimestralment la col·lecció de pòsters Coneix la natura, dedicada a la biodiversitat dels Països Catalans.

75.000
exemplars de difusió.
La revista es distribueix amb l'Avui, El Punt, El 9 Nou, el Diari d'Andorra i el Diari de Balears.
375
mil lectors.
L'audiència mitjana de la revista la situa com la més llegida en català.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.