Canals

Legislar per progressar

opinió

El camí que ha recorregut el govern de la Generalitat d'ençà de la presa de possessió del president Mas ha estat marcat pel context econòmic en què vivim. Des del primer dia, el nou executiu tenia clar que l'administració havia de jugar un paper actiu en el procés de recuperació econòmica del nostre país, un paper tractor i de clar lideratge i, per això, es va posar a treballar des del primer moment en una reforma normativa amb l'objectiu de contribuir a la reactivació econòmica.

El conjunt de normes conegut com a lleis òmnibus ha estat la resposta que el govern ha donat a ciutadans i empreses del país amb el suport del Parlament de Catalunya i la contribució de la societat civil catalana durant el període d'exposició pública a què va estar sotmès el projecte de llei inicial. El resultat han estat cinc lleis –la de promoció de l'activitat econòmica, la de reestructuració del sector públic, la de simplificació i millora de la regulació normativa, la de l'audiovisual i la de l'urbanisme– amb dos objectius comuns. El primer objectiu consisteix a afavorir el desenvolupament empresarial i l'activitat dels emprenedors, autònoms i petites i mitjanes empreses. I el segon, perquè l'administració pública respongui amb més eficàcia i eficiència a les necessitats i requeriments d'empreses i ciutadans, estalviant-los temps i diners.

En total, hauran estat cap a dotze mesos de feina per tirar endavant 5 lleis que modifiquen i deroguen prop de 90 normes. Cinc lleis que comportaran, en el dia a dia d'empreses i ciutadans, menys tràmits, menys temps i, de retruc, menys diners i que, a més, contribuiran que Catalunya sigui més competitiva en el futur gràcies, en part, a una administració menys burocràtica i, per tant, més àgil. 

Tal com insinuava el president Mas el 17 de febrer passat en la presentació de la campanya d'informació de les lleis òmnibus, les reformes con aquestes són les que cal fer i les que són més necessàries que mai. Perquè amb el pas del temps, són les que fan que millori la competitivitat d'una economia. Per això calia posar-s'hi a treballar i tirar-les endavant quan abans millor; i així ha estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.