Canals

El medi ambient amb seny

opinió

A la Federació sempre hem seguit de prop i amb preocupació l'evolució de la llei de prevenció i control ambiental de les activitats. Des que es va posar en marxa en l'anterior règim normatiu de l'any 1998, les cooperatives, com la resta d'empreses, ens vam veure immerses en uns procediments administratius exageradament complicats, i en molts casos econòmicament costosos.

Des d'aleshores, hem procurat vetllar per introduir esmenes que facilitessin la consecució de llicències o autoritzacions ambientals a les nostres cooperatives associades.

Aquest afany per defensar els nostres interessos ha fet que hàgim fet una compareixença parlamentària i reunions amb diversos partits polítics que han obtingut el seu reconeixement amb l'aprovació al Parlament de Catalunya. Ho han fet en el marc de la llei òmnibus, en incorporar la nostra reivindicació de canviar el règim de regulació de la indústria agroalimentària en matèria mediambiental, passant de l'annex II a l'annex III de la llei de prevenció i control ambiental de les activitats.

Destaquem que aquest canvi no eximeix del compliment de la normativa mediambiental, sinó que simplifica la tramitació i en redueix les despeses. D'aquesta manera, s'equipara la tramitació ambiental amb la normativa de la resta de la Unió Europea i s'evita l'excés de càrrega burocràtica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.