Canals

El medi ambient amb seny

opinió

A la Fede­ració sem­pre hem seguit de prop i amb pre­o­cu­pació l'evo­lució de la llei de pre­venció i con­trol ambi­en­tal de les acti­vi­tats. Des que es va posar en marxa en l'ante­rior règim nor­ma­tiu de l'any 1998, les coo­pe­ra­ti­ves, com la resta d'empre­ses, ens vam veure immer­ses en uns pro­ce­di­ments admi­nis­tra­tius exa­ge­ra­da­ment com­pli­cats, i en molts casos econòmica­ment cos­to­sos.

Des d'ales­ho­res, hem pro­cu­rat vet­llar per intro­duir esme­nes que faci­li­tes­sin la con­se­cució de llicències o auto­rit­za­ci­ons ambi­en­tals a les nos­tres coo­pe­ra­ti­ves asso­ci­a­des.

Aquest afany per defen­sar els nos­tres interes­sos ha fet que hàgim fet una com­pa­rei­xença par­la­mentària i reu­ni­ons amb diver­sos par­tits polítics que han obtin­gut el seu reco­nei­xe­ment amb l'apro­vació al Par­la­ment de Cata­lu­nya. Ho han fet en el marc de la llei òmni­bus, en incor­po­rar la nos­tra rei­vin­di­cació de can­viar el règim de regu­lació de la indústria agro­a­li­mentària en matèria medi­am­bi­en­tal, pas­sant de l'annex II a l'annex III de la llei de pre­venció i con­trol ambi­en­tal de les acti­vi­tats.

Des­ta­quem que aquest canvi no exi­meix del com­pli­ment de la nor­ma­tiva medi­am­bi­en­tal, sinó que sim­pli­fica la tra­mi­tació i en redu­eix les des­pe­ses. D'aquesta manera, s'equi­para la tra­mi­tació ambi­en­tal amb la nor­ma­tiva de la resta de la Unió Euro­pea i s'evita l'excés de càrrega burocràtica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.