Sense - Avui

Saura no té constància que els etarres detinguts tinguessin intenció d'atemptar a Catalunya

El conseller d'Interior apunta que la detenció dels dos membres d'ETA pot estar relacionada amb la Ibai Beobide, aquest dissabte a Guipúscoa

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, ha afirmat que al govern català no li consta que els dos presumptes etarres detinguts avui a Molló, al Ripollès, "tinguessin cap base operativa ni que plantegessin operar a Catalunya". 

Saura ha remarcat que no té constància que ETA tingui intenció d'atemptar a Catalunya ni que una tercera persona hagi fugit en el moment de la detenció, tal com apuntaven alguns veïns de Molló. Saura també ha explicat que els dos detinguts viatjaven en la furgoneta del pare d'un d'ells i que el vehicle no portava explosius ni els etarres anaven armats.

El conseller d'Interior ha apuntat que la detenció dels dos membres d'ETA pot estar relacionada amb la d'Ibai Beobide, aquest dissabte a Guipúscoa. Així ho haurien confessat Jon Rosales i Adur Arístegui, després que els Mossos d'Esquadra els aturessin en un control rutinari –concertat amb la Guàrdia Civil– al Coll d'Ares, a la carretera C-38 que uneix Molló amb la frontera i els demanessin la documentació.

Saura també ha destacat que aquesta ha estat la primera detenció de membres de la banda terrorista ETA duta a terme per agents dels Mossos d'Esquadra, però ha recordat que el passat 2005 la policia catalana ja va detenir una persona per haver donat allotjament al membre d'ETA Fernando García Jodra, tercer integrant del comando Barcelona i condemnat l'any 2002 a 33 anys de presó per l'assassinat de l'exministre socialista, Ernest Lluch.

Adur Arístegui i Jon Rosales Palenzuela han estat detinguts a les 13.30 en un control dels Mossos quan anaven en la furgoneta Renault propietat del pare d'un d'ells. Els dos detinguts tenien la prohibició de sortir de l'Estat, i han estat arrestats precisament quan es dirigien cap a al frontera francesa. Cap dels dos ha oposat resistència als agents ni s'ha produït cap persecució. La Guàrdia Civil traslladarà els detinguts des de les dependències dels Mossos d'Esquadra a Ripoll fins a Madrid, seguint en protocol en els casos de detenció de membres de organitzacions terroristes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.