Sense - Avui

Barcelona ballarà com Michael Jackson a la Rambla

Els participants hauran d'anar ballant cap enrere des de Colom fins a plaça Catalunya

Una convocatòria demana als fans de Michael Jackson que diumenge es reuneixin als peus de l'estàtua de Colom per començar a ballar com el Rei del Pop fins arribar a la plaça de Catalunya. La iniciativa ha sortit de l'escola de creatius Complot, que espera aplegar un gran nombre de barcelonins a les cinc de la tarda per interpretar el moonwalk. Per tant, els que s'hi sumin hauran de recórrer aquest quilòmetre i escaig ballant cap enrere.

Els organitzadors han difós aquesta iniciativa via internet. Usuaris del Facebook, blogs, webs de fans i altres mitjans digitals estan col·laborant en fer que cada cop més gent conegui aquesta iniciativa, que a l'escola esperen que podrà aglutinar "500 persones com a mínim". També s'hi han sumat els clubs de fans de Michael Jackson, alguns dobles del difunt cantant i, fins i tot, una escola de ball, que aquell dia interpretarà coreografies que ja tenia dissenyades prèviament.

El ball del Rei
El moonwalk és la forma de ballar que es va posar de moda gràcies a la recurrent interpretació que en feia Jackson. Tot i que se'n desconeixen els orígens i que, abans que Jacko, el va portar als escenaris James Brown, no es pot evitar lligar-la absolutament a la figura del Rei del Pop. Ell va ser qui més la va difondre arreu del planeta. El fet que s'hagi de ballar movent-se d'esquena fa que els organitzadors prevegin que la pujada de la Rambla es calculi en dues o tres hores.

Esdeveniment lliure
Malgrat que Complot va llençar la idea, no han creat cap organigrama per estructurar l'esdeveniment. Ho confien tot a les ganes que els participants, que no s'han d'apuntar prèviament, tinguin de fer durar aquesta experiència i de portar-la a terme. De ben segur, però, hi haurà moltes més formes de ball, que els espontanis que aniran fins allí posaran en pràctica. Per apropar més aquesta activitat a la figura de Jackson, els organitzadors han demanat que els participants hi vagin amb un guant blanc, que era una de les peces característiques del vestuari del Rei del Pop .

Els organitzadors recomanen que, malgrat que estiguem en plena onada de calor, s'ha de recordar que aquest ball "no és apte per fer-lo amb xancletes". També pronostiquen que aquesta iniciativa demostrarà que Barcelona és una ciutat que està "viva, participativa i creativa" i esperen que ocasionarà una sèrie de rèpliques a "les principals capitals del món".
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.