Sense - Avui

El govern espanyol destinarà 14.000 milions d'euros per ajudar ajuntaments i PIMES

Les PIME i els autònoms podran demanar crèdits del valor de les factures que tenen pendents de cobrar i els ajuntaments podran endeutar-se a llarg termini per fer front a problemes de liquiditat

El consell de Ministres ha aprovat dues mesures que destinaran 14.000 milions d'euros a ajudar les petites i mitjanes empreses (PIME). Per una banda, s'impulsarà una línia de crèdits avalat per l'ICO (Institut de Crèdit Oficial) de fins a 3.000 milions d'euros que permetrà les PIME i els autònoms demanar crèdits del valor de les factures que tenen pendents de cobrar, i per l'altra, es permetrà als ajuntaments endeutar-se a llarg termini per fer front a problemes de liquiditat.

La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha afegit però, que s'obligarà als consistoris a planificar el seu reequilibri financer i a presentar plans de sanejament per assegurar l'estabilitat financera.

De la Vega no ha volgut entrar en xifres, preguntada per si Espanya arribaria als cinc milions d'aturats, tal com apunta el PP però descarta la ministra Salgado. La vicepresidenta del govern espanyol ha reiterat que Espanya està en un dels pitjors moments de la història pel que fa a desocupació,  però que "se'n sortirà" gràcies a les mesures que el govern espanyol ha adoptat, com el pla d'inversions locals, que ha generat 400.000 llocs de treball, o les dues mesures aprovades per ajudar a les PIME amb 14.000 milions d'euros.

Comerç, mediambient i solidaritat amb l'Àfrica
El Consell de Ministres també ha aprovat una nova ordenança del comerç, competència de les Comunitats Autònomes, per tal que ja no sigui necessària una autorització per instal·lar establiments comercials als municipis, sempre i quan, aquesta instal·lació, no posi en risc factors com ara el medi ambient o el patrimoni històric i cultural. També s'estableix que l'aprovació d'aquestes sol·licituds es tramiti "en un temps raonable".

En matèria mediambiental, el Consell ha aprovat la creació d'un observatori de salut i canvi climàtic, que dependrà dels Ministeris de Sanitat i Medi Ambient, per tal de protegir els ciutadans i els ecosistemes dels efectes del canvi climàtic.

Finalment, pel que fa a solidaritat, el govern espanyol ha aprovat el Pla Àfrica que, en col·laboració amb ONGs i empreses privades, pretén augmentar i consolidar la cooperació amb el continent africà. Els objectius d'aquest pla són protegir els drets humans i la sostenibilitat mediambiental. De la Vega ha explicat que es vol apropar Àfrica a Europa i fomentar les seves relacions bilaterals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.