Canals

El nom li escau molt bé

Conjunta l'agilitat d'una esportiva per gaudir-ne en carreteres sinuoses amb l'estil d'una moto pel dia a dia o per fer-hi llargues distàncies amb confort

La ver­sa­ti­li­tat és el punt fort d'aquesta moto que arri­barà als con­ces­si­o­na­ris el mes que ve i és el resul­tat d'impor­tants can­vis tècnics i estètics, si se la com­para amb l'ante­rior Tiger. I és que Triumph ha creat una moto que, tenint pre­sent l'incre­ment de potència (10 CV) i parell (6 Nm) i la forma com empeny i passa pels revolts, s'adiu molt bé amb la deno­mi­nació Sport que li ha estat apli­cada. Ara bé, la marca de Hinck­ley també ha vol­gut que els que es decan­ten per una bona moto pel dia a dia o amb la qual recórrer llar­gues distàncies, sols o acom­pa­nyats, tin­guin en la Tiger Sport 1050 allò que desit­gen.

En la més lineal i cons­tant res­posta del motor hi tenen a veure no només el nou sis­tema d'admissió i esca­pa­ment –la sono­ri­tat també n'ha sor­tit bene­fi­ci­ada– sinó també les modi­fi­ca­ci­ons a la caixa de can­vis i l'addició d'una dent a la corona. I una altra dada interes­sant és que alhora que han pujat les xifres de ren­di­ment també han bai­xat les de con­sum –segons la firma anglesa, un 7%– després de l'acu­rada revisió feta al sis­tema d'injecció.

A la part cicle, Triumph ha actuat per millo­rar l'ergo­no­mia, la mani­o­bra­bi­li­tat i l'espai de càrrega. Tant el mani­llar com els seients són més bai­xos, la qual cosa rever­teix en una posició de con­ducció que s'adiu amb l'espor­ti­vi­tat d'aquesta moto. Tot gràcies al nou sub­xassís, més resis­tent i que per­met dis­po­sar de male­tes a banda i banda –amb un sis­tema que les aïlla dels movi­ments del xassís– amb capa­ci­tat per a un casc inte­gral o fins a 10 qui­los de càrrega. En marxa, la pre­cisió i l'esta­bi­li­tat d'aquesta moto han gua­nyant punts amb la revisió de les geo­me­tries del xassís, la distància entre eixos una mica més llarga i les sus­pen­si­ons ajus­ta­bles, amb les molles i vàlvu­les de com­pressió reno­va­des. Els frens radi­als amb ABS rema­ten els avenços tec­nològics que pre­senta aquesta moto d'aspecte impo­nent i dis­po­ni­ble en colors blanc o ver­mell.

MOTOR: Tricilíndric. 1.050 cc. 4 temps. POTÈNCIA: 125 CV a 9.250 rpm. PARELL: 104 Nm a 4.250 rpm. ALIMENTACIÓ: Injecció electrònica. ENGEGADA: Elèctrica. CANVI: 6 marxes. XASSÍS: Doble biga. Aliatge d'alumini. SUSPENSIONS: Forquilla invertida 43 mm/ Monoamortidor. FRENS: Doble disc 320 mm/Disc 255 mm. LLARGADA: 2,170 m. DISTÀNCIA ENTRE EIXOS: 1,537 m. ALTURA DEL SEIENT: 0,830 m. PREU: 12.295 euros. WEB: www.triumphmotorcycles.com.

Cosa de detalls

Una moto amb un reclam visual tan poderós com el que té la Tiger Sport 1050 mereix una bona cura en els detalls. I en veure-la no queda cap dubte que Triumph n'hi ha dedicat. Només cal fixar-se en la pinya de comandaments, que el pilot pot accionar totalment sense haver de treure la mà del manillar, en les costures del seient i els resistents materials de la cara seva interna –per assegurar el confort– o en el conjunt dels cargols del motor i la tija.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.