Comunicació

Anul·len l’adjudicació de la ràdio municipal de Girona

Un jutjat considera que “s’ha externalitzat íntegrament el servei”, estimant un recurs de l’Associació Catalana de Ràdio

El consistori estudia recórrer-hi en contra

El jutjat contenciós número 1 de Girona ha anul·lat l’adjudicació de la radio municipal de Girona en considerar que “s’ha externalitzat íntegrament el servei” i no s’està fent una gestió directa d’una emissora pública com marca la llei catalana. El jutjat estima així un recurs de l’Associació Catalana de Ràdio, que està denunciant diversos consistoris pel mateix.Aquesta és la seva tercera sentència a favor, després de les dictades sobre els casos de Castellvell del Camp i Sant Pol de Mar.

Segons s’explica en la sentència, des de l’Ajuntament de Girona es va argumentar que sí que s’estava prestant una gestió directa –per la qual cosa el consistori va aprovar el desembre del 2018 l’establiment del servei públic de l’emissora i el seu reglament– i que no s’havia cedit la cessió íntegra del servei, sinó “contractat el suport i la col·laboració d’una entitat privada” per falta de mitjans materials i humans.

El jutge, però, considera que “l’adjudicatària no es limita a proporcionar un suport accessori, sinó que efectua tot allò necessari per a la prestació del servei” i assegura que el consistori no ha determinat “quina actuació concreta du a terme per la gestió directa”, tot subratllant que “el fet que hi hagi un reglament d’implantació i un pla de programació no implica per si sol que el servei sigui prestat de manera directa per l’Ajuntament”, sinó que justament al contrari, ja que “el contingut dels plecs i les prescripcions de la convocatòria permeten concloure que la demandada ha deixat en mans de l’adjudicatària la gestió íntegra del servei públic de l’emissora municipal”. En aquest sentit, s’assenyala: “No pot obviar-se que la adjudicatària no només s’ocupa de l’elaboració de la programació, sinó que també determina el contingut dels programes, selecciona els que hi intervenen i facilita les instal·lacions i els mitjans personals i tècnics necessaris per prestar el servei. I, per si amb això no n’hi hagués prou, pot ocupar-se de la gestió de la publicitat i de patrocinis de programes.”

Estudiant el recurs

Fonts de l’Ajuntament de Girona van explicar ahir que no estan d’acord amb la sentència i que els serveis jurídics estudiaran si hi presenten recurs. Des del PSC es van demanar ahir explicacions al govern sobre el cas.

Un contracte de dos anys, vigent des del 2019

L’Ajuntament de Girona va adjudicar el 2019 per concurs públic el contracte de la ràdio a la productora audiovisual independent Montcau Produccions, operadora de Digital Hits FM, per 316.389,29 euros. El contracte, que té una vigència de dos anys, es va formalitzar el 25 de setembre del 2019 i les emissions, sota la marca Girona FM, van començar dos mesos després.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia