Comunicació

Setmana dels Rahola: el periodisme com a antídot

Jordi Basté, Vicenç Lozano, Patrícia Plaja i Tomàs Molina participaran en les converses

Un debat reunirà Isaki Lacuesta, Imma Merino i Àngel Quintana

“El bon periodisme és el millor antídot contra la desinformació.” Així explicava ahir el president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Ventura, el sentit de la imatge gràfica de la X Setmana dels Rahola, basada en les vacunes. De fet, es recomana una “pauta completa”, que consistiria a assistir als cinc debats i converses –més dues exposicions– programats entre el 14 i el 24 de febrer, el dia que tindrà lloc a l’Auditori la gala de lliurament dels XIII premis Carles Rahola de Comunicació Local (20 h), conduïda per periodista Marc Giró, presentador del programa Vostè primer, de RAC1.

Joan Ventura va presentar ahir la programació de la 10a edició de la Setmana dels Rahola acompanyat per Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, com a institució coorganitzadora. Les activitats tindran lloc tant a l’aula magna de la Casa de Cultura com a l’auditori de la Biblioteca Carles Rahola. Tots els actes són gratuïts però requereixen inscripció prèvia al web Premiscarlesrahola.cat . I també es podran seguir en streaming a través de l’enllaç ddgi.cat/endirecte .

Jordi Basté obrirà la Setmana dels Rahola, el 14 de febrer a la Casa de Cultura (18 h), on conversarà amb Marta Gibert sobre les claus de l’èxit del programa El món a RAC1

El dimarts 15, Vicenç Lozano, autor del best-seller Intrigues i poder al Vaticà, protagonitzarà la conversa Que Déu ens agafi confessats, juntament amb Neus Bonet, a la Carles Rahola (18 h).

Patrícia Plaja, portaveu del govern, oferirà la conversa Una periodista al faristol, amb Dani Vilà, el dia 16 a la Casa de Cultura (18 h), i Tomàs Molina, home del temps de TVC, parlarà amb Cristina Valentí sobre el tema Negar l’evidència. Quan la política entra en el periodisme, el dissabte 19 també a la Casa de Cultura (12 h).

El dilluns 21 de febrer tindrà lloc un debat sobre la crítica cinematogràfica amb el realitzador Isaki Lacuesta, Imma Merino i Àngel Quintana, crítics d’El Punt Avui, i Pep Prieto, que també moderarà, a la Carles Rahola (18 h). A la biblioteca també es pot veure fins al 28 de febrer l’exposició Dones il·lustres, dones il·lustradores, produïda per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, que va guanyar un premi Carles Rahola l’any passat. A la Casa Cultura es podrà veure del 14 de febrer al 18 de març l’exposició de les fotos presentades als premis el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia