Comunicació

COMUNICACIÓ

Els creadors d’OT acusen Eufòria de ser un plagi i envien TV3 als tribunals

Mainat i Cruz demanden la productora d’Eufòria i la televisió catalana per considerar que Eufòria és una còpia d’Operación Triunfo

Els productors Toni Cruz i Josep Maria Mainat, fundadors de La Trinca i creadors del concurs Operación Triunfo (OT) a TVE, han presentat una demanda contra TV3 per presumpta plagi en el concurs musical Eufòria, que actualment emet la seva segona temporada després del gran èxit del seu debut a la televisió catalana.

La productora de Mainat i Cruz, Reset TV, ha precisat que la demanda es dirigeix contra la productora Veranda TV i contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l’ens públic que gestiona TV3. Cruz i Mainat, que van endinsar-se en el món de la televisió precisament a TV3, admeten que han contactat amb la televisió abans de presentar la demanda. “És una flagrant còpia de la nostra creació i davant la manca de resposta hem decidit emprendre accions legals”, assenyalen en un comunicat enviat als mitjans de comunicació.

Segons ells, la seva impressió que Eufòria és una còpia d’Operación Triunfo ha estat “corroborada” per amplis sectors de la premsa especialitzada. “Els experts en en la matèria han conclòs que Eufòria és simplement una Operación Triunfo en català”.

Mainat ho té clar: “OT ha estat exportat a més de 70 cadenes de TV de tot el món, i totes han reconegut la nostra autoria. És desconcertant que el plagi succeeixi precisament a Catalunya i a TV3”. Recorda, a més, que la propietat intel·lectual d’una idea és dels seus autors i “ningú no pot violar aquest dret fent passar èxits aliens com a creacions pròpies”.

OT es va estrenar amb gran èxit l’any 2001 a TVE de la mà de la productora Gestmusic, de Cruz i Mainat, i des de llavors va viure tres etapes, una a la cadena privada Telecinco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia