Comunicació

El zàping

El final de les grans sèries de Tele 5

Tres exemples: ‘Los Serrano', ‘El comisario' i ‘Hospital Central'

Fa anys Tele 5 va arrasar en ficció pròpia i ara per ara és la cadena que en va més coixa. No han trobat relleu a les grans sèries de la dècada i les han allargades més del compte. Hi ha tres exemples clars de grans sèries allargades que, per algun motiu, no han tingut el final que es mereixien: Los Serrano, El comisario i Hospital Central.

Los Serrano ha estat la sèrie d'aquesta dècada de Tele 5, la gran ficció familiar; el que als 90 va ser Médico de familia. La diferència és que aquest cop no la van acabar a temps. Se'n van anar massa actors principals i la història va donar massa voltes; sobretot la marxa de Belén Rueda, que va ser determinant. La sèrie va anar decaient però almenys van tenir l'encert de donar-hi un gran final, rodat expressament per tancar la història i amb molta promoció. Una altra cosa és el final que van escollir; el gir de guió infantil i, en bona part, esperpèntic (Teté amb cuetes).

En canvi, El comisario se'n va anar per la porta del darrere. L'últim capítol es va rodar com a tancament d'una temporada normal i no com un final definitiu. Va ser veient les males audiències que van decidir no fer més capítols i les històries van quedar més o menys penjades.

A Hospital Central, també hi ha hagut la decadència d'audiència i el cansament en les trames. I encara pitjor: l'han arribada a retirar de la graella. És l'última supervivent de l'època daurada de Tele 5 i potser per això han permès que torni. No és tant una segona oportunitat sinó l'ocasió del públic d'acomiadar-se'n. Emetre l'última temporada a mitjanit no és un final gaire digne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.