Comunicació

Escolars amb mirada crítica

El CAC premia divuit treballs escolars d'arreu del país que fan una anàlisi crítica dels mitjans audiovisuals

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va lliurar ahir els premis El CAC a l'Escola, atorgats a l'alumnat, el professorat i els centres educatius de Catalunya que han elaborat treballs que fomenten una lectura crítica i creativa dels mitjans audiovisuals entre els infants i els adolescents. En total, es van concedir divuit guardons, a treballs sobre el procés d'elaboració de les notícies; el llenguatge radiofònic i el llenguatge publicitari; l'animació audiovisual; les sèries juvenils i l'objectivitat informativa, i el tractament de la immigració i la joventut. També es van destacar treballs que adapten un conte al llenguatge cinematogràfic, la producció d'un programa de televisió que s'emet mensualment durant el curs, la producció de novel·les radiofòniques i la creació d'un canal de televisió per internet sobre els projectes d'educació en comunicació.A l'entrega de premis hi era present la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que va afirmar que un dels objectius del departament és “aconseguir que els alumnes dominin els diversos llenguatges”. Per la seva banda, el president del CAC, Ramon Font, va destacar la necessitat de dotar d'eines que permetin als adolescents tenir una visió crítica “respecte als continguts audiovisuals”.

Alumnes i professors

Quant a treballs individuals en educació secundària obligatòria, el CAC va premiar amb el primer, el segon i el tercer premi, respectivament, Xènia Serrat Alcàcer, de l'institut La Garrotxa d'Olot; Jordi Prieto Luján, de l'institut Jaume Mimó de Cerdanyola del Vallès, i Rubén Llorach Turrión, de l'institut Juan Manuel Zafra de Barcelona.

Els professors guardonats van ser Júlia Hurtado López, del col·legi Montserrat de Barcelona; Joan Carles Tagua Jiménez, de l'institut Ramon Turró i Darder, de Malgrat de
Mar, i Eloïsa Valero Antón, de l'institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus.

Escoles guardonades

Educació infantil

1r premi. Escola Labandària de Sant Andreu Llavaneres. Fem premsa

2n premi. Escola Josep Dalmau Carles de Girona. La ràdio a l'escola

3r premi. Escola Tibidabo de Barcelona. La girafa
Marta
i El cavaller Edu i la princesa Alamina

Educació primària

1r premi. Escola Joan
Maragall d'Arenys de
Mar. Sisè parla

2n premi. Escola Daniel Mangrané i Escardó de
Tortosa. Magnetisme

3r premi. Escola
Josep Dalmau Carles
de Girona. La publicitat
i els valors

Educació secundària

1r premi. Escola Solc
de Barcelona

2n premi. Institut de
Castelló d'Empúries

3r premi. SES Morelló d'Esterri d'Àneu

4r premi ex aequo.
Institut Roseta Mauri
de Reus, i SES Serra
de Noet de Berga



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.