Comunicació

El PP s'absté en el debat sobre la ILP per TV3 al País Valencià

El grup popular defensa que la reciprocitat de les emissions estiga subjecta a convenis entre governs autonòmics

Fernández Díaz diu que la llengua del País Valencià és el “valencià”

El grup parlamentari popular al Congrés ha anunciat que s'abstindrà en el debat sobre la presa en consideració de la Iniciativa Popular Televisió Sense Fronteres, que preveu la lliure recepció d'emissions entre territoris que comparteixen llengua. La proposta superarà el tràmit –encara no s'ha procedit a la votació– amb el suport de la resta de grups, inclòs el socialista.

El representat del PP que ha pujat a la tribuna, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que la posició del seu grup, que serà clau en el futur –atès que l'actual legislatura està a punt d'expirar i que les ILP no decauen, no representa “ni neutralitat ni indiferència”. De fet, el parlamentari va apuntar que el PP manté “reserves sobre alguns aspectes” de la ILP que esmenarà quan la proposta siga debatuda “en profunditat” després de les eleccions generals.

Fernández Díaz ha assegurat que el PP vincula qualsevol reciprocitat entre televisions a un “conveni” previ entre els governs implicats, en contra del que indica la iniciativa d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), avalada per 651.650 signatures, que defèn l'intercanvi de senyals sense restriccions.

El diputat popular ha assenyalat, per una altra banda, que és partidari que la reciprocitat d'emissions no estiga subjecta únicament al criteri lingüístic sinó a uns d'altres, com ara “l'afinitat cultural”. Així va defensar la possibilitat que, per exemple, el País Valencià i Múrcia intercanvien els senyals de les seues respectives televisions.

Fernández Díaz ha posat fi a la seua intervenció recalcant que l'Estatut valencià considera que la llengua oficial d'aquest territori és el “valencià”, en sintonia amb l'ambigüitat lingüística que tradicionalment ha caracteritzat al PP valencià, fregant el secessionisme respecte al català. En aquest sentit, el diputat ha demanat “respecte per a les senyes d'identitat valencianes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.