Comunicació

El zàping

Tertulians en expansió

No sabia si estava veient ‘El gran debate' o ‘Más se perdió en cuba'

Els dilluns al matí, a la taula d'actualitat del programa d'Ana Rosa Quintana, a Tele 5, s'hi asseu, com a un dels habituals, Antonio Jiménez. El mateix que, a les deu de la nit, s'asseu al centre de la taula per moderar –poca cosa hi ha a fer quan no hi ha divergència– El gato al agua d'Intereconomía TV. El cas de Jiménez, però, no és aïllat. Algunes de les cares habituals de la cadena de dretes, com ara Pilar García de la Granja –que és directora de l'informatiu del canal–, formen part habitualment de la roda de tertulians d'El gran debate de Tele 5, aquest spin-off de La noria i que tracta, amb més envergadura, la polèmica de la setmana, una de les seccions estel·lars de La noria i un dels seus senyals d'identitat. Si bé Isabel Duran o Alfonso Rojo estaven pràcticament en nòmina a La noria –com també Maria Antonia Iglésias– amb l'objectiu de polaritzar l'actualitat espanyola, no és el cas d'altres tertulians d'Intereconomía que, d'un temps ençà, han ampliat perspectives laborals a Tele 5. Encara més, dissabte passat, no sabia si estava veient El gran debate o Más se perdió en cuba.

Estem assistint a una expansió territorial –més enllà dels seus dominis televisius– dels tertulians d'Intereconomía? Amb la majoria absolutíssima del PP, un cop fet el periodisme de trinxera, se'ls premia amb un púlpit a la cadena amb menys escrúpols i la que opta, sense pudor, per l'espectacle, sigui de la política o la Pantoja? Tal com em recordava un company, el problema dels tertulians no és el d'ocupar un seient a la taula, sinó el d'asseure's a les cadires del poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.