Comunicació

Autoestima olímpica

‘30minuts' prepara per al 22 de juliol un especial sobre els Jocs de Barcelona en el qual, des d'un punt de vista social, vol fer reviure les sensacions d'aquells dies

‘Aquells dies de glòria' iniciarà el 22 de juliol a TV3 una setmana dedicada a Barcelona 92

El periodista Jordi Muixí era editor del Telenotícies cap de setmana quan, el dissabte 25 de juliol de 1992, es van inaugurar els Jocs Olímpics a Barcelona. Vint anys després, Muixí, amb Sara Segarra en la realització i Carles Señalada en el muntatge, enllesteix el reportatge Aquells dies de glòria, un especial del 30 minuts que s'emetrà el 22 de juliol i que serà un punt i a part a les reposicions d'estiu que comencen avui amb El planter de l'Església.

“Volem reviure les emocions que el ciutadà va viure el 1992”, assenyala Muixí, el qual afegeix: “és una síntesi de la transformació anímica que va viure la ciutat i el país en general”. Muixí destaca la dosi d'autoestima de fa vint anys i que, en el context actual, pot esperonar: “Si ho vam aconseguir aleshores, també ens en podem sortir ara.” D'emissió més llarga que el format estàndard de mitja hora, Aquells dies de glòria durarà 40 minuts i recopilarà una dotzena de protagonistes, coneguts i anònims, de Barcelona 92. No hi faltaran polítics com ara Pasqual Maragall –“vam tenir una conversa d'una hora davant del mar”, assenyala el periodista–, Jordi Pujol, Narcís Serra, així com l'arquitecte Oriol Bohigas o l'escriptor Eduardo Mendoza. En aquest bloc de testimonis, s'abordarà Barcelona 92 des de l'inici de tot el procés: com es va gestar la idea, la nominació, els problemes amb Madrid, la identitat catalana... També s'inclouen testimonis de voluntàries, una de les quals, embarassada fa vint anys, hi participa ara amb el fill.

Aquells dies de glòria donarà peu a una setmana temàtica de TV3 dedicada a l'efemèride. Així, el 23 de juliol, s'oferirà un Focus especial al 3/24 i per al 25, el departament d'esports de la cadena ha preparat un documental especial amb la participació de 45 testimonis, molts dels quals esportistes d'elit que, visionant imatges del 92, recordaran les vivències.

L'N-II, el #novullpagar i el català de la Franja

El director de 30 minuts, Eduard Sanjuán, va avançar algunes de les temàtiques que el programa abordarà a partir del 9 de setembre, quan comenci la temporada de tardor. Entre altres, destaquen la situació del desdoblament de l'N-II en un treball que també farà especial incidència en la situació de les carreteres secundàries. Aquesta serà una de les imatges del vídeo promocional que es podrà veure aquests dies. També es tractarà la iniciativa del #novullpagar a les autopistes catalanes en contraposició a les autopistes deficitàries de Madrid. El debat sobre la marihuana a partir del cas de Rasquera o el català de la Franja també s'analitzaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.