Comunicació

DOCUMENTAL

L'estat de la llengua al País Valencià

  • VÍDEO: Youtube

Quina és la situació de la llengua a l'escola i als carrers del País Valencià? És el valencià la mateixa llengua que el català? Quins mitjans de comunicació hi ha en valencià? Són algunes de les preguntes que intenta respondre el documental Què ens passa, valencians!?, que s'estrena avui, coincidint amb la diada del 25 d'abril, a les 19 h a la sala d'actes d'Octubre, al Centre de Cultura Contemporània, a València. Es tracta de la segona part de la trilogia Són bojos, aquests catalans!?, dirigida per David Valls i realitzada per Zeba Produccions, que vol fer una radiografia de la situació de la llengua arreu dels territoris de parla catalana. La guia del documental és la jove alemanya Alina Moser, que viu a Catalunya i parla català. Moser se'n va a Gandia, Elx, Sueca, Alcoi o València, entre altres poblacions, per parlar tant amb els ciutadans que es va trobant com amb personalitats de la vida social valenciana: com el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, l'actor Eugeni Alemany o el president d'Escola Valenciana Vicent Moreno.

El primer documental Són bojos, aquests catalans!? ha estat vist per més de 100.000 persones a través d'internet –es pot trobar al Youtube–i s'ha projectat en diverses universitats europees. El documental és un projecte finançat a través del micromecentatge.

GEMMA BUSQUETS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]