Comunicació

TV3 trasllada l'HD al canal Bom de Godó

A partir de l'any vinent i arran que el govern espanyol suprimís un múltiplex

TV3 traslladarà el canal d'alta definició (HD) al múltiplex (espai reservat a quatre canals de televisió) gestionat pel Grupo Godó, que ara ocupa el canal Bom. Així ho va aprovar ahir i per unanimitat el ple del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), que ha donat el vistiplau a la solució proposada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Fins ara, l'HD ocupava dos dels quatre canals del segon múltiplex de la CCMA, però fonts del CAC van assegurar que l'avenç en les noves tècniques de compressió faran possible que l'alta definició de TV3 no perdi qualitat. El contracte de lloguer, que té caràcter “provisional i excepcional”, tindrà una vigència mínima de 18 mesos i màxima de quatre anys, segons va informar el CAC.

La proposta de la CCMA va arribar el 10 de desembre. Finalment s'han descartat altres opcions com ara ocupar part de l'espai radioelèctric de les televisions locals i s'ha optat per arrendar un dels canals del múltiplex de Godó.

Dels tres múltiplexs que encara té Catalunya, dos són públics –un dels quals se suprimirà a finals d'any o unes setmanes més tard – i el tercer és privat, propietat de Godó. En aquest últim fins ara hi havia dos canals del grup,
8 TV i Rac 105, i dos canals que tenen l'espai llogat: Barça TV i Bom. La solució proposada per la CCMA i que finalment tirarà endavant és llogar l'espai que ara ocupa Bom. En el web de Bom, ja s'informa del final de les emissions a Catalunya, que van acabar fa unes setmanes.

A la primavera, el govern espanyol va decidir eliminar a les comunitats autònomes un múltiplex per alliberar així espai radioelèctric per donar cabuda a la telefonia mòbil de quarta generació (4G). És un procés que es coneix com dividend digital i que també ha obligat a reordenar diverses freqüències dels canals de la TDT, per donar espai en l'espectre a les operadores de telefonia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia