Comunicació

El zàping

‘CSI', tocat... i enfonsat?

‘El barco' l'ha deixat en mínims i avui s'estrena ‘La República'

Tele 5 fa temps que ha vist com la marca CSI ha deixat de ser indestructible a l'Estat espanyol. Les tres sèries de la saga –sobretot l'original– continuen sent líders als EUA –tot i que han baixat molt–, però a l'Estat espanyol fa temps que ja no són el més vist dels dilluns. A Catalunya sempre han funcionat millor, però l'oferta de TV3 últimament els ha fet mal.

La saga està, doncs, tocada. Almenys des del punt de vista de Tele 5, que exigeix un alt rendiment als seus productes. I ara podria arribar l'enfonsament final. Fa una setmana l'estrena d'El barco a Antena 3 va deixar CSI Miami amb un 10,6% i CSI Nueva York amb un 12,1%. Mínims històrics. Avui s'estrena La República a La 1, que tenint en compte el precedent de La señora, pot acabar sent el toc de gràcia final.

CSI ha estat al capdavant de les audiències durant vuit anys gairebé ininterromputs en emissió –Tele 5 va intercalant les sèries de la saga–. Això és molt de temps i té molt mèrit haver aguantat tan bé. Potser ja és hora de deixar pas (no m'estranya que es plantegessin passar-ho a Cuatro). Les trames es fan repetitives i la sensació en l'audiència és d'atipament.

L'última notícia que ha arribat dels EUA tampoc no hi ajuda. A CSI Nueva York es veu que hi ha sortit un Mosso d'Esquadra que parlava castellà amb accent sud-americà. Al cos policial nacional català el van identificar com “la policia de Barcelona, a Espanya”. Ni una paraula de Catalunya. Ja sé que això dels accents sud-americans és habitual en ficcions dels EUA –ja siguin pel·lícules o sèries– i que hi ha hagut altres cagades més grans en superproduccions..., però per mi això no és excusa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.