Comunicació

‘La Riera' ja té ruta

El Consell Comarcal del Maresme ofereix a partir del 12 de març un itinerari guiat per aquells escenaris del territori on es desenvolupa la popular sèrie de TV3

La ruta es desenvolupa durant tot el dia i té un preu per persona de 36 euros

A Breda –Vent­delplà–, l'experiència li va sor­tir rodona. I el Maresme n'ha pres bona nota. A par­tir del dia 12 de març comença a fun­ci­o­nar la Ruta de La Riera, un iti­ne­rari guiat per aquells espais urbans que ja for­men part de l'ima­gi­nari poble de Sant Cli­ment, l'esce­nari de la cone­guda sèrie de TV3 La Riera. Aquesta pro­posta ini­cial, que ahir es va pre­sen­tar for­mal­ment als polítics i als mit­jans de la comarca, es desen­vo­lupa en els tres muni­ci­pis que més pai­sat­ges han ofert a la ficció tele­vi­siva: Mataró, Arenys de Mar i Sant Pol de Mar. I es com­ple­menta amb una visita al Cen­tre d'Aco­llida Turística (CAT) de Teià per conèixer la influència que van tenir els romans a la comarca i, també, per delec­tar-se amb un dels pro­duc­tes gas­tronòmics més valo­rats del Maresme: el vi.

La ruta, intensa i a prova de segui­dors acèrrims de les aven­tu­res de la família Gui­tart, es desen­vo­lupa durant tot el dia i té un preu de 36 euros en el qual també s'inclou un dinar amb pro­duc­tes típics del ter­ri­tori. Des del Con­sell Comar­cal es defensa aquest nou iti­ne­rari com una opor­tu­ni­tat de mari­dar la fama i atrac­tiu del serial amb l'opor­tu­ni­tat d'obrir mer­cat al gran poten­cial gas­tronòmic i pai­satgístic del Maresme. Es pensa, segons els res­pon­sa­bles, amb un per­fil de visi­tant de pro­xi­mi­tat, de certa edat i majo­ritària­ment dona, però la guia té prou encant per agra­dar tot­hom.

Ahir es va fer un pri­mer i con­cen­trat tast del que es podrà seguir a par­tir d'ara i els par­ti­ci­pants van ini­ciar la ruta davant mateix de la fonda de Can Riera, que de fet és una esplèndida casa d'esti­ueig de Mataró, Can Ribot. Allà es va fer el pri­mer regal pel pala­dar: una degus­tació de les gale­tes Laie­ta­nes, made in Mataró i les ja famo­ses estre­lles, les postres de xoco­lata cre­a­des en la ficció, amb vins d'Ale­lla. Poste­ri­or­ment, es va visi­tar el cemen­tiri d'Arenys de Mar, el mític Synera del poeta Sal­va­dor Espriu que hi és enter­rat i la llotja del port, on es va expli­car la sub­hasta del peix. A Sant Pol de Mar la visita a l'ermita de Sant Pau és obli­gada per gau­dir d'unes de les millors vis­tes de la costa i també es con­vida a pas­se­jar per l'estació de tren. El dinar es fa a l'Escola Uni­ver­sitària d'Hos­ta­le­ria, prèvia demos­tració en directe de l'ela­bo­ració d'un dels plats d'un menú ela­bo­rat amb base a la gas­tro­no­mia del Maresme i que anirà vari­ant segons els pro­duc­tes de tem­po­rada.

La ruta guiada també inclou les loca­lit­za­ci­ons de Mataró, pot­ser les més habi­tu­als, en el nucli antic del muni­cipi. Els orga­nit­za­dors de la ini­ci­a­tiva també ofe­rei­xen la pos­si­bi­li­tat de fer una ruta “al teu aire” i faci­li­ten la infor­mació bàsica en el web www.​rutalariera.​cat. Tot i això, tam­poc no des­car­ten fer adap­ta­ci­ons de l'iti­ne­rari en funció de la demanda dels visi­tants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.