Comunicació

Guanyant Torrent reclama la recuperació de la ràdio municipal

La plataforma advoca per la remunicipalització de l'emissora local i la creació d'un Consell de l'Audiovisual

La plataforma ciutadana, opina que els mitjans de comunicació són un dels instruments dels quals es dota la societat civil per relacionar-se. Són l'àgora, la plaça pública de les societats modernes. Aquesta funció de mediació s'estén també a les relacions de la pròpia societat civil amb les seues institucions.

Des dels anys 20 del segle passat, que Torrent participà en els assajos de radiodifusió i aquesta localitat important de la comarca de l'Horta, ha viscut molt pròxima a una emissora de ràdio local. Hi ha estampes (poques però) de la seua primera època, silenciada per la nit del franquisme, i d'altres més abundats, posteriors a l'any 1950, quan Ràdio Torrent es convertí en emissora parroquial.

Des de fa vora un decenni, que la vila de Torrent ha recuperat aquest mitjà dinàmic de comunicació i és per això que, amb un temps nou iniciat el passat 23 de maig, Guanyant Torrent opina que convé repensar el paper tan important que ha de complir aquest potent mitjà de comunicació com és el de la ràdio municipal, coneixedors com som que amb el nou temps, també s'ha trencat aquell vell concepte atàvic que mantenia la hipòtesi que al poder no li agradaven els mitjans de comunicació i és per això que dificultava el seu treball i ocultava la informació.

Per a Guanyant Torrent, la ràdio del poble ha de ser una ràdio oberta, ha de ser una mena de transmissora del que passa a la casa gran, a l'Ajuntament, però també el que es viu a la societat torrentina en general.

La nova ràdio de Torrent, ha de saber respondre adequadament a la nova realitat que viu la ciutat. No pot restar més temps silenciada i amagada; ha de formar part del paisatge habitual dels esdeveniments de tota mena que s'hi produeixen en la ciutat.

Per aquesta raó, aquesta plataforma ciutadana torrentina se situa del cantó de la municipalització d'aquest mitjà de comunicació que resta neutralitzat des del primer dia de juliol i sobre el que s'ha de bastir tot un entramat humà professional i voluntari perquè arribe a representar la poliedricitat de la societat torrentina.

Però Guanyant Torrent va més enllà i n'és partidària de redissenyar els mitjans de comunicació municipals i crear el Consell de l'Audiovisual local, que abraçaria el Butlletí Municipal, la Ràdio local, la Pàgina Web municipal i un hipotètic canal de televisió local mentre que torna a recuperar-se el projecte comarcal de la TDT.

El “rojano” mai no ha cregut

Pere Rossell

Pere Rossell - Efectivament, l'actual alcalde d'aquesta localitat gran de la comarca de l'Horta, cinquena del conjunt del País Valencià i persona que ho fou ara fa onze anys, mai no ha cregut amb els mitjans de comunicació municipals.

En arribar per primera vegada a l'alcaldia, deixà a mans de la periodista de torn, la gestió del BIM, amb un pressupost caríssim i reproduït a base de quadricromia i paper de gran gramatge, sense importar-li ni un sol moment la despesa que això suposava.

Quan a les ràdios locals, “el rojano” mai no els ha donat importància i ha preferit donar-li a guanyar uns cèntims a seus amics, coneguts i saludats amb projectes com Ràdio Torre i similars.

Ara que ha tornat a ocupar-se de la màxima gestió municipal, molt ens temem que l'alcalde d'aquesta vila gran de l'Horta, continuarà amb la mateixa música que la interpretada ara fa onze anys i deixarà a mans d'una empresa privada, la gestió d'una emissora que hauria de ser municipal.

No sabrà interpretar el que altres seus companys de partit decideixen a Albal, Picassent, l'Eliana, Burjassot, Almàssera i semblants.

Ja veurem com acaba aquest nou episodi que abraça els mitjans de comunicació locals i que o molt m'equivoque o aniran a parar a mans de seua gent coneguda o saludada. Ja ho veurem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.