Comunicació

sèries

gemma busquets

Vida i mort, la dualitat

‘Nit i dia' és l'aposta de TV3, un ‘thriller' amb Clara Segura i dirigit per Manuel Huerga

S'estrenarà l'1 de febrer i hi haurà un avanç el 25

El més fàcil és pensar en un C.S.I. a la catalana, una sèrie d'investigació procedimental que té com a protagonistes els policies forenses. Els creadors de Nit i dia, Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, ho neguen ràpidament: “És l'antítesi.” I és que a la nova sèrie de TV3, produïda per Mediapro, és la gran aposta per a aquest primer trimestre de l'any. Ocuparà la franja de màxima audiència del dilluns, a partir de l'1 de febrer, i vol fer un retrat més cubista, sobretot en els personatges, en el gènere del thriller. Tampoc no volen que l'interès se centri a saber qui és l'assassí en sèrie que forma part de la trama principal. “El més important de Nit i dia no és saber qui és l'assassí”, remarca Arcarazo. Així, presenten el nou projecte com un thriller realista que narra la vida quotidiana d'una jove metge forense i el conflicte entre la seva voluntat de tenir una vida normal i el contacte diari amb la realitat més crua. La sèrie es va començar a rodar a finals de l'any passat a l'Institut de Medicina Legal, que s'obria per primera vegada per ser plató de rodatge d'una sèrie de televisió. De 13 episodis de 50 minuts cadascun, hi ha una trama que fa de fil conductor però cada episodi tindrà un cas que començarà i acabarà. Entre altres, es tractaran temes com el tràfic de dones, la síndrome de Münchhausen, maltractaments, agressions sexuals o intents de suïcidi, entre altres.

Sobre la moral

El director de la sèrie, Manel Huega, incidia també en els clarobscurs dels personatges i també de Barcelona. Huerga és codirector juntament amb Oriol Paulo, que ha escrit a més dos dels episodis i en dirigirà quatre. Huerga afegeix que és un “tipus de thriller no vist fins ara a TV3” i pensat per atraure un tipus de públic adult que consumeix molta ficció nord-americana, “com el que mira True Detective”. I destacava el risc de TV3 d'afrontar, en ficció, temàtiques “més valentes” ja que la cadena catalana sol ser molt curosa en les sèries pensades per un “públic molt familiar”. En aquest sentit, el gènere negre és en ficció el mirall més realista, la radiografia de la societat.

Clara Segura és la protagonista, la patòloga forense Sara Grau. En una entrevista l'actriu destacava els matisos dels personatges: “Tenen un cantó més fosc i un altre de lluminós, en certa manera com tots a la vida.” Així, se surt de l'arquetip dels forenses de personatges valents, forts i amb caràcter. Els guionistes els faran conviure situacions diferents que mostraran els gruixos dels personatges. Sobre el paper de les dones a les sèries televisives, en la seva majoria protagonistes del gènere negre, l'actriu en destacava la potència. A més, a Nit i dia es valora la importància del paper de la dona en la societat.

“La mort s'amaga. El dolor no s'explica”, explica Clara Segura sobre la feina de forense. Al rodatge han tingut el suport de David Martí, metge forense, que ha actuat com a assessor i subdirector de la sèrie per guiar-los perquè tots els procediments fossin el màxim de propers i acurats respecte a la realitat d'aquesta feina. Al repartiment hi ha David Verdaguer, Pablo Derqui, Marc Martínez, Mario Gas, Vicky Peña i Rosa Gámiz, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia