Calp mira el seu passat històric mitjançant documents històrics

L'Institut d'Estudis Calpins manté oberta una exposició de documents històrics que pertanyen al període de finals del segle XIX i principis del XX. Aquests documents traslladen a una època pobra, farcida de penalitats i cacics, de dificultats i d'emigració. Una època en la qual tan sols votaven els homes majors de 25 anys amb un nivell mínim de renda i la dona restava a casa amb el paper de comparsa.

L'IEC ofereix al veïnat i els visitants en general, una exposició de documents que parlen de xiquets abandonats, de malalts mentals traslladats emmanillats al manicomi d'Elda, de vells mestres, de tradicions i festes, de la instal·lació del rellotge de la torre l'any 1868 i molts altres episodis històrics, en els quals els carrers de la vila restaven a les fosques, fins que es posà el primer sistema d'enllumenat l'any 1895.

Una època d'analfabetisme en la qual el 80% de la població de la comarca no sabia llegir ni escriure i els ajuntaments del moment, dedicaven un grapat de cèntims a la promoció de l'ensenyament sense massa èxit.

L'exposició consta de 85 documents, dels quals 10 corresponen al Cens per a les Eleccions Municipals de 1885. La mostra es completa amb fotografies antigues de Calp i e seu terme municipal i restarà oberta a la Casa de la Cultura fins al 29 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.