cultura

Música

concert

La rumba catalana prendrà Mataró amb set hores de concert

El festival itinerant Rumbafest aterra a la capital del Maresme en la seva primera edició el dia 17 d'aquest mes

Els amants de la rumba catalana tenen una cita ineludible a Mataró el 17 de desembre vinent. La plaça de l'Ajuntament serà l'escenari de set hores de concert d'aquest gènere musical, emmarcat en la celebració de la primera edició del festival itinerant Rumbafest.

El concert, que serà gratuït, tindrà les actuacions de formacions com ara Sabor de Gràcia, Rumba 3 o Muchacho y los Sobrinos, i arribarà a la capital del Maresme després d'haver fet parada a municipis com ara Igualada i Sant Quirze del Vallès. “Serà una proposta destinada al públic familiar i esperem que la gent que hi vingui s'ho passi bé”, va manifestar Antonio Sicus Carbonell, integrant de Sabor de Gràcia i president de l'Associació Professional d'Autors i Creadors de la Rumba Catalana (APAC). Carbonell també va voler destacar que “Mataró era una cita obligada del festival, ja que és la ciutat on va néixer un dels màxims exponents del gènere: Peret”. D'aquesta manera, el president de l'APAC va avançar que durant el concert es farà un homenatge al que és considerat un dels creadors de la rumba catalana.

Per la seva banda, el coordinador del festival, Oriol Puig, va manifestar que s'espera una assistència d'unes 6.000 persones, que són les que van presenciar els dos concerts anteriors d'aquesta edició del Rumbafest. Tant Puig com Carbonell van avançar que ja s'està treballant en la segona edició d'aquest festival itinerant i es van mostrar esperançats perquè “el Rumbafest pugui repetir a Mataró”.

En aquest sentit, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, Joaquim Fernàndez (CiU), va recollir el guant en assegurar que “si el 2017 hi ha aquest circuit, Mataró hi serà”. Segons els seus organitzadors, aquest festival té com a objectiu fomentar la rumba catalana per al públic majoritari, sota el criteri de transversalitat generacional i heterogeneïtat social. Així mateix, pretén integrar i normalitzar aquest gènere musical i els seus autors amb la programació d'un circuit estable que pugui ser compatible amb les diverses festes majors i programacions del país. A més, també té la voluntat d'ensenyar, a nivell teòric i pràctic, com tocar la rumba catalana a través de diferents tallers.

Aquest és un gènere musical molt arrelat al territori. Sense anar més lluny, el juliol del 2015 la rumba catalana va ser declarada patrimoni cultural i música popular i tradicional de Catalunya.

LA FRASE

Serà una proposta destinada al públic familiar i esperem que la gent que vingui s'ho passi bé
Antonio ‘Sicus' Carbonell
Integrant de Sabor de Gràcia i president de l'APAC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.