Cultura popular

Cultura

Vint anys de la Festa del Llibre Gegant de Salt

La biblioteca Massagran tornarà a reunir dissabte infants i il·lustradors

La Festa del Llibre Gegant que convoca la biblioteca Massagran de Salt arriba aquest dissabte a la vintena edició, plenament consolidada com una de les trobades més engrescadores per transmetre als primers lectors la passió per la literatura. Vint anys, en una festa com aquesta, és molt més que un aniversari o una xifra rodona per intensificar els motius de celebració: és més aviat una cerimònia de relleu, perquè tots els participants de la primera edició han esdevingut ja adults. Alguns potser hi portaran aquest dissabte els seus propis fills. La idea és magnífica de tan senzilla: animar tots els infants del poble a imaginar i escriure durant el curs el seu propi conte, sigui a casa, a l'escola o a la mateixa biblioteca Massagran, i convocar-los al final del tercer trimestre a una festa popular al carrer Llarg, on una vintena de joves il·lustradors estaran esperant-los per dibuixar la seva història. Un cop assecats els dibuixos, cada infant haurà de transcriure-hi al costat el seu conte, intentant fer una lletra pulcra i entenedora, perquè aquests fulls seran els que quedaran relligats en el nou Llibre Gegant de la biblioteca, el vintè de la col·lecció.

La trobada se celebra des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia, però és recomanable ser-hi abans de les 12, per donar temps als dibuixants a posar color a totes les històries. El lloc és el carrer Llarg, darrere mateix de la biblioteca infantil i juvenil Massagran, que culmina amb aquesta festa les activitats d'iniciació a l'escriptura i la lectura que realitza durant tot l'any. Per als organitzadors, es tracta d'una oportunitat de sortir festivament al carrer i transformar els programes de dinamització que promou en col·laboració amb les escoles en una celebració col·lectiva que atrau famílies senceres i que acabarà amb una actuació del grup de percussió de l'escola La Farga i la Banda del Roc.

Aquest any, l'autor del cartell és Ilich Roimeser, que ha concebut tot de vidres de colors a dins de cada un dels quals hi ha un personatge de conte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona