Agbar reconstruirà una cascada de Gaudí al Museu de les Aigües de Cornellà
La cascada de la casa Vicens és una joia del modernisme i Patrimoni de la Humanitat
El projecte permetrà recuperar una zona verda oberta a la ciutat
La companyia Agbar reconstruirà la cascada de la casa Vicens d’Antoni Gaudí, una joia del modernisme situada al recinte de la Central Cornellà on hi ha el Museu Agbar de les Aigües. La cascada està declarada Patrimoni de la Humanitat i va ser dissenyada per l’arquitecte el 1883. El 1945 va desaparèixer de l’espai verd on era a conseqüència de la pressió urbanística. Aquesta iniciativa permetrà guanyar un nou espai verd a Cornellà de Llobregat, batejat com a parc de les Aigües, que estarà obert a tota la ciutadania.
L’arquitecte
El projecte de reconstrucció està dirigit per l’arquitecte Josep Vicenç Gómez Serrano, expert en l’obra de Gaudí, i té l’assessorament de Daniel Giralt-Miracle, comissari de l’Any Internacional Gaudí (2002) i membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. La reconstrucció mantindrà les mides originals de la cascada i, segons els responsables del projecte, serà escrupolosa i curosa tant en l’elecció dels materials com en els procediments constructius.
El president executiu d’Agbar, Àngel Simon, va destacar que la companyia “creu fermament en la renovació del Museu Agbar de les Aigües i la Central Cornellà, amb l’objectiu d’obrir el recinte a la ciutadania i integrar-hi els usos socials i la nostra història”. Ho va explicar fa uns dies amb motiu del Dia Internacional dels Museus, on es va presentar el llibre Aigües de Barcelona. 150 anys al servei de la ciutat (1867-2017). Manel Martín, autor del llibre, va valorar que la companyia “ha contribuït de manera decisiva a la construcció de la ciutat i ha innovat constantment; per això és un referent mundial en la gestió de l’aigua”.
LA DATA
LA FRASE
150 anys i defensa del model
El Museu Agbar va ser ahir també l’escenari per la celebració que va fer la plantilla d’Aigües de Barcelona va celebrar ahir el 150 aniversari de la companyia. En el marc d’aquesta jornada, es va presentar la campanya #JoSócdAigües que persegueix la defensa de l’actual model de gestió del cicle integral de l’aigua i reivindicar “el servei d’excel·lència” que presta l’empresa per fer arribar cada dia l’aigua a prop de tres milions de persones. “El nostre compromís amb la ciutadania i en fer arribar l’aigua a tothom continua intacte i és un dels motius pels quals la companyia celebra 150 anys d’història”, va assenyalar el president del consell d’administració d’Aigües de Barcelona, Àngel Simon, que també va posar de relleu el Fons de Solidaritat que Agbar va impulsar el 2012, “tres anys abans que el Parlament de Catalunya aprovés la Llei 24/2015, per no tallar l’aigua a ningú que no la pogués pagar”. Simon també va remarcar “la unitat de la companyia” en 150 anys. “Hem tingut diferències de criteri però en allò essencial sempre hem anat junts”, va concloure.