cultura

teatre

reconeixement

Flotats rep l’honoris causa de la UAB com un homenatge a l’ofici teatral

El dramaturg dedica el títol a les persones “que viuen i malviuen” del teatre

L’actor i dramaturg Josep Maria Flotats, que aquest dimarts ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha dedicat el reconeixement a totes les persones “que viuen i malviuen” del teatre.

La cerimònia ha tingut lloc aquest migdia a la sala d’actes del rectorat de la UAB. En el seu discurs, el director teatral, de 78 anys, ha interpretat aquest títol honorífic com un homenatge a tots els seus companys d’escenari i ha criticat el poc reconeixement que la professió rep al país.

“Rebo aquest doctorat com un homenatge i reconeixement al teatre en general a través de la meva persona, a totes les persones que viuen i malviuen d’aquest tan vell i desgraciat ofici”, ha expressat.

“Per a tots ells va aquest doctorat honoris causa, i més encara en aquests temps tan difícils, on un estudi recent assenyala que només el 8% dels actors d’aquest país poden viure de la seva professió”, ha reblat.

Flotats ha comparat el tracte que la cultura i el teatre reben a l’Estat espanyol i a França. En aquest sentit, ha explicat que la part superior de les grades d’un teatre en francès rep el nom de “paradís”, mentre en aquest costat dels Pirineus rep el nom de “galliner”. “Aquesta oposició semàntica il·lustra clarament dues tradicions, dues societats i dues cultures; no voldria crear un malentès ni ser displicent”, ha assenyalat.

Flotats ha rebut aquesta distinció a petició de la Facultat de Filosofia i Lletres i ha tingut com a padrina la professora del departament de Filologia Francesa i Romànica, Roser Gauchola, pel seu paper destacat en l’art dramàtic. La cerimònia ha estat presidida per la rectora del centre, Margarita Arboix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia