Commemoració dels Sants Vicents a Corbera

Corbera gaudix, a còpia de flamarades de festivitat, d'un calendari farcit de celebracions. Un fet de bon tros conegut pels pobles de la contornada. Tradicions peculiars i pròpies de la localitat que la identifica i diferencia de les altres.

S'incoa l'any amb la festivitat en honor als Sants Vicents (Sant Vicent Martir i Sant Vicent Ferrer), essent l'única població de la diòcesi que té els dos sants com a titulars de la parròquia.

Tal vegada per ser Sant Vicent Martir patró de sastres i modistes o perquè al gener les temperatures resistixen fredes, els veïns de Corbera s'emproven roba d'abric per a asomar-se i participar en els actes d'aquests dies, preparatius que els clavaris dels Sants Vicents han fargat acuradament durant tot el darrer any.

Fervor religiós i transmissió solemne de costums que han prevalgut en forma de setmana festiva de generació en generació, tenen la culminació el dia 22 de gener quan amb rajades de lluna i en cerimoniosa processó es trau els sants. I en acabar aquesta, és costum entre els veïns del poble assistents sortejar el sant (estendard) i tenir la distinció de poder-se'l emportar durant tot l'any a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa
HISTÒRIA

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín