Onze fotoperiodistes tarragonins exposen les millors imatges del 2009

Onze fotoperiodistes que treballen en mitjans de comunicació del Camp de Tarragona prenen part en la mostra Imatges 2009, que organitza la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació Caixa Tarragona, amb la col·laboració de la Diputació. La mostra, que ahir es va inaugurar al vestíbul de l'Auditori de Caixa Tarragona, repassa alguns dels fets més importants del 2009 a Tarragona, com ara l'incendi d'Horta de Sant Joan, en què van morir cinc bombers; la polèmica per la capitalitat entre Tarragona i Reus, les mobilitzacions dels pagesos i la desqualificació de Natàlia Rodríguez en el mundial d'atletisme. S'hi exposen 43 fotografies, obra de Judit Fernàndez, Olívia Molet, Dimas Balaguer, Rafael López-Monné, Marc Lladó, Vicenç Llurba, Alba Mariné, Lluís Milián, Montse Riera, Jordi Sanvisens i Pere Toda.

L'exposició es podrà visitar fins al 30 d'abril a Tarragona i després iniciarà un recorregut itinerant per diverses poblacions del Camp de Tarragona.

Coincidint amb l'obertura de la mostra es va organitzar una conferència de Pepe Baeza, cap de fotografia del Magazine de La Vanguardia. Baeza va exposar alguns dels factors que han portat cap a la «crisi del fotoperiodisme documental». «En els últims vint o trenta anys hi ha hagut un procés lent però clar de fer perdre espai, pes i importància a la fotografia testimonial», indicava Baeza, que creu que al costat de factors econòmics hi ha pressions legals (com ara la llei que regula el dret a la intimitat) i qüestions relacionades amb l'estètica de la imatge més que no pas amb el seu contingut. «La imatge fotogràfica a la premsa ha perdut una part de l'espontaneïtat i la riquesa que tenia fa trenta anys», creu Baeza. La seva conferència era la darrera del cicle Experiència de periodista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.