Altres

Pedrals i Rosalía

Els premis Ciutat de Barcelona 2018, dividits en dinou disciplines, fan pública la llista dels guardonats

Els pre­mis Ciu­tat de Bar­ce­lona els con­voca anu­al­ment l’Ajun­ta­ment des del 1949 amb l’objec­tiu de guar­do­nar la cre­ació, la recerca i la pro­ducció de qua­li­tat feta a Bar­ce­lona per cre­a­dors o col·lec­tius.

Ja s’ha fet pública la llista de gua­nya­dors de les dinou dis­ci­pli­nes actu­als. El 14 de febrer pròxim, l’alcal­dessa,  Ada Colau, i el comis­si­o­nat de Cul­tura, Joan Subi­rats, pre­si­di­ran la cerimònia de lliu­ra­ment dels pre­mis, amb un for­mat reno­vat, al Saló de Cent de l’ajun­ta­ment.

Aquest any, un dels guar­do­nats és espe­ci­al­ment mediàtic, la can­tant Rosalía, que ha estat pre­mi­ada pel disc El mal que­rer. El jurat ha des­ta­cat la seva capa­ci­tat inno­va­dora i la seva qua­li­tat i trans­ver­sa­li­tat artística.   

Un altre autor popu­lar que ha estat pre­miat és el poeta Josep Pedrals, pel seu lli­bre Els límits del Quim Porta (Labreu), pel mes­tratge en l’ús del llen­guatge i la cons­trucció d’un lli­bre total, de 624 pàgines, summa de gèneres. El premi de tra­ducció en català és per a Anna Soler per l’obra Aus­ter­litz, de W.G. Sebald (Flâneur). El de lite­ra­tura en cas­tellà és per a Mario Cuenca San­do­val, per l’obra El don de la fie­bre (Seix Bar­ral). L’Agustí Duran San­pere d’història l’ha rebut Miquel   Amen­gual Bibi­loni per la seva tesi doc­to­ral La immi­gració fran­cesa a l’àrea de Bar­ce­lona a l’època moderna (segles XV, XVI i XVII).

El premi d’arqui­tec­tura i urba­nisme ha estat per a la coo­pe­ra­tiva d’arqui­tec­tes LaCol, pel pro­jecte de coo­pe­ra­tiva d’habi­tatge La Borda. El premi d’arts visu­als ha estat per a Half­house, per l’encert en la reno­vació del seu pro­jecte. El premi de dis­seny és per a la col·lecció Level, del joier Marc Monzó.

L’obra El sueño de los márti­res. Medi­ta­ci­o­nes sobre una guerra actual, de Dardo Sca­vino, és el premi d’assaig, ciències soci­als i huma­ni­tats. El de ciències expe­ri­men­tals i tec­no­lo­gia ha estat per al Dr. Ignasi Ribas, pel tre­ball A can­di­date super-Earth pla­net orbi­ting near the Snow line of Bar­nard’s star, publi­cat a la revista Nature. Mar­cos Fer­nan­dez- Mar­ti­nez, Jordi Sar­dans i Josep Peñuelas rebran el premi de ciències de la Terra, per l’arti­cle Glo­bal trends in car­bon sinks and their rela­ti­ons­hips with CO2 and tem­pe­ra­ture, publi­cat a Nature. I el premi de ciències de la vida és per al Dr. Edu­ard Bat­lle Gómez, per un des­co­bri­ment sobre el càncer colo­rec­tal. 

El premi de circ és per a l’espec­ta­cle Rhu­mans, de la com­pa­nyia Rhum & Cia. El de cul­tura popu­lar per a la Ger­man­dat de Tra­bu­cai­res, Gegan­ters i Gra­llers a Sant Andreu de Palo­mar. El de dansa per a Salva Sanc­his, per l’obra Radi­cal Light. El premi de tea­tre és per a Jordi Prat i Coll, per  la posada en escena d’Els Jocs Flo­rals de Can­prosa.

El premi d’edu­cació és per a Coe­du­cacció, pel pro­jecte Patis coe­du­ca­tius. El de mit­jans de comu­ni­cació, per al dos­sier La guerra bruta de l’aigua, publi­cat a La Directa. I, final­ment, el d’audi­o­vi­su­als per a l’enti­tat Zum­zeig Cine­co­o­pe­ra­tiva, perquè difon el cinema d’autor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.