Música

Agenda de festivals - Música i dansa tradicional

Música i dansa tradicional

19a Nit de l'Acordió

(Vilagrassa)

1 d’agost

Una vintena d’acordionistes d’arreu del món actuaran en aquesta nova edició de la Nit de l’Acordió de Vilagrassa, dins la Trobada d’Acordionistes del Pirineu.

www.vilagrassa.cat

Altaveu

(Sant Boi de Llobregat)

Del 7 al 9 de setembre

Pendent de programació.

http://festivalaltaveu.cat

Amb So de Cobla

(Palamós)

Del 13 de juliol al 12 d’agost

Amb So de Cobla, el festival de cobla de Catalunya, arriba a la tercera edició amb la voluntat de consolidar un projecte que vol posar en relleu la sonoritat dels instruments de cobla més enllà de la formació de cobla convencional. Pendent de programació.

http://ambsodecobla.cat

Anoia Folk

(castell de Claramunt)

20 de juliol

El Ritme de l’Alegria, Irene et François i Menaix a Truà.

http://anoiafolk.blogspot.com

Aquelarre

(Cervera)

Del 30 a l’1 de setembre

La Terrasseta de Preixens, Pupil·les i DJ’s Pdetas. Trobada de bestiari. Espectacle de percussió Nü Shu amb Band Tokades i ball del drac amb Ball de Diables de Cervera Carranquers (30-8). Zoo, Koers, Companyia Elèctrica Dharma, Lasta Scano, Pastorets Rock, Her Majesty, DJ David Beatz, DJ Ivanet, DJ Joe Lee, DJ OGT, DJ Virgy, Duo Versió Original i Aquelarret, Fira del Gran Boc, correfocs, ball de la polla, Foqueral, Mascle Cabró, balls de diables, Sound de Secà, Band Tokades, Bombollers, geganters, Alea Teatre i Grepp Teatre (31-8) i Fira del Gran Boc (1-9).

www.aquelarre.cat

Cantada d'Havaneres de Calella

(Calella de Palafrugell)

Del 5 al 7 de juliol

Arjau, Neus Mar, Port Bo i Son de l’Havana (6-7), Diego El Cigala, 15 anys de Lágrimas Negras (7-7).

www.havanerescalella.cat

DesFOLCa't, 28è Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf

(Calaf)

Del 28 al 30 de juny

The Denim Rips, Bucket Brothers i After Folk Jam Session (28-6). 2n Concurs de Música al Mercat de Calaf, Espai Off, Microconcerts de l’alçada d’un campanar, Sandra Bautista, Cafè d’Alguer, Riu, Pentakkordeon, Moonshine Wagon, Folkatr3s, El Diluvi i DJ Marcel Casellas (29-6). Matinal de Cultura Popular i Vermut Glosat amb Cor de Carxofa (30-6).

www.desfolcat.cat

Ésdansa

(les Preses)

Del 19 al 25 d’agost

Danses indígenes, amb Ballet Folklórico Nacional de Guatemala i Somos Cultura Viva de l’Equador (19-8). La resclosa, amb Núria Hontecillas i Roger Andorrà, i Nit Ésdansa, amb Bert d’Armènia i Lumumba de Tanzània (20-8). Àer (premi Delfí Colomé, estrena), amb Laia Santanach, i Nit Ésdansa, amb Ballet Folklórico Nacional de Guatemala (21-8). Danses Kochari d’Armènia, amb Bert d’Armènia, i Nit Ésdansa, amb Mija Kim de Corea del Sud i Somos Cultura Viva de l’Equador (22-8). Socarrel, amb Roberto Olivan, Magí Serra, Vox Bigerri i Víctor HA, i Nit Ésdansa, amb Al Majd del Sultanat d’Oman (23-8). Anem de seguici, amb Esbart Santa Tecla de Tarragona; Festa al Parc i Danses del món, amb Bert d’Armènia, Ballet Folklórico Nacional de Guatemala, Al Majd del Sultanat d’Oman i Esbart Marboleny de les Preses(24-8). NU(e)S, amb Esbart Maragall i Danses del món, amb Bert d’Armènia, Ballet Folklórico Nacional de Guatemala, Al Majd del Sultanat d’Oman i Esbart Marboleny de les Preses(25-8).

www.esdansa.cat

Festival de la Granadella

(la Granadella)

Agost

Pendent de programació.

http://festivalgranadella.cat/programa.html

Festival Internacional de Música Popular i Tradicional

(Vilanova i la Geltrú)

Fins al 16 de juny

Karlos Subijana, Claudia Cabero i Miquel Gil (16-6). Altres activitats: Recordant Pete Seeger, FIMPTeca, Firasac i Vermuts Musicals.

www.vilanova.cat/fimpt

Mestràlia

(Campredó)

Del 5 al 7 de juliol

Ebri Knight i Mim (5-7). The Jacobites i Relat & Porto Bello (6-7). Toni de l’Hostal (7-7).

http://mestralia.campredo.net

Nits d'Estiu al Museu d'Història

(Barcelona)

Del 3 de juliol al 7 d’agost

Maria Mazzota live, amb Maria Mazzotta (3-7). Cançons de sirenes, llops i llunes, amb Anna Ferrer i Mario Mas (10-7). Haveneres en femení, amb Les Anxovetes (17-7). The Band Beyond Borders, amb Amine & Hamza (24-7). Trio López, Petrakis i Chemirani (31-7). Geometries, amb Miquel Gil (7-8).

www.mhcat.cat

Trobada d'Acordionistes del Pirineu

(Arsèguel / la Seu d'Urgell)

Del 26 al 28 de juliol

Amb la participació d’una seixantena d’acordionistes procedents de diferents indrets dels Països Catalans, el País Basc, Occitània, el Quebec, Rússia, Europa, l’Uruguai i Colòmbia, entre altres països. Concerts col·lectius a la Seu d’Urgell (26-7), Arsèguel (27-7), Puigcerdà (29-7), Castellbò (30-7) i Vilagrassa (1-8). Gran concert Catalunya amb acordionistes catalans (la Seu d’Urgell, 2-8).

www.alturgell.cat

Undàrius. Cultura Popular i Tradicional

(Girona)

Del 27 al 30 de juny

Núria Llobet i Elías Fernández (27-6). Orquestrina Trama, Laüsa, Thouxazun i Colla Sardanista Aires Gironins (28-6). Cobla Vila d’Olesa, Titelles amb Companyia Sebastià Vergès, Trons de l’Onyar, Chaï, Naragonia Quartet, Tre Martelli i Ball de Gitanes de Lliçà de Vall (29-6). La Base Duo, Dou Le Bour-Bodros i Duo Tanghe Coudroy (30-6).

www.undarius.cat

Desfolca’t, 28è Festival de Música Popular i Tradicional Del 28 al 30 de juny. http://lameva.barcelona.cat/grec/ca

Calaf viu el folk amb el DesFOLCa’t

El DesFOLCa’t, Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf i l’Alta Segarra, arriba aquest any a la 28a edició. El festival reunirà els millors grups de folk i convertirà Calaf, un any més, en la capital catalana de la música popular i tradicional amb una tretzena de grups i diverses activitats paral·leles.

Els caps de cartell d’aquesta edició seran el concert Pentakkordeon, El Diluvi (a la foto), Moonshine Wagon i RIU. Pentakkordeon serà un concert únic i irrepetible que reunirà dalt de l’escenari alguns dels millors acordionistes del món. El festival programa activitats paral·leles com ara els Microconcerts de l’alçada d’un campanar i el 2n Concurs de Música Itinerant al Mercat de Calaf. Santi Serratosa oferirà el taller Percussió corporal.

MESTRÀLIA Del 5 al 7 de juliol. http://mestralia.campredo.net

Mestres a Campredó

Mestràlia tornarà a omplir el primer cap de setmana de juliol el poble de Campredó de notes musicals, instruments, balls i gent amb ganes de compartir el fet musical. Des del centre dels Països Catalans, Campredó acull lutiers de diferents indrets, els quals ens mostren les seues obres i novetats.

En l’apartat d’actuacions, els protagonistes seran Ebri Knight; els escocesos The Jacobites (a la foto), que tornen després d’actuar-hi l’any 2017, i Toni de l’Hostal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona