Altres

Manel Bielsa, l’home bo que estimava la cultura

El fotògraf i compartidor cultural mor als 67 anys i deixa un gran buit al món cultural gironí, on era omnipresent

Manel Bielsa Martín va morir dimecres a la nit als 67 anys, després d’haver tingut un atac de cor i d’haver estat una setmana en coma induït. Des que la notícia de la seva mort inesperada va començar a córrer per les xarxes, les reaccions de tristor i consternació han estat múltiples, símptoma evident que Manel deixa molts amics i amigues, la majoria vinculats al món cultural gironí –de Girona i de la resta de les comarques gironines–, del qual Bielsa ha estat un exhaustiu cronista gràfic i un dinamitzador de primer ordre.

Des que es va prejubilar, Manel Bielsa (Sants, Barcelona, 1953) va descobrir un nou món, armat amb la càmera rosa que li van regalar i que es va convertir en el seu símbol, identificador també de la seva activa pàgina de Facebook, on penjava fotos dels molts actes als quals acudia. Ahir, tant aquesta pàgina com la de Cultura Compartida, el grup públic que va crear per posar en comú i difondre iniciatives culturals, es van convertir en reculls dels nombrosos testimonis de dol per la seva pèrdua. Aquest home bo que estimava amb passió la cultura –en un sentit amplíssim: la fotografia, l’escultura, la pintura, l’escriptura, l’escenografia, el videoart, etc.– no només ha retratat el que han fet els altres, sinó que ell mateix ha estat creador de projectes artístics com ara La humanitat de les llambordes.

Pel maleït virus, no hi haurà el comiat multitudinari que mereix, però aviat arribaran els homenatges. El primer, el concert que Magic Room li dedicarà dimarts vinent al centre cívic Pla de Palau, a càrrec del pianista Cláudio Suzin. Sens dubte, el trobarem a faltar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.