Pau ja té la seva història

El treball sobre el poble és d'Antoni Egea i David Pujol

La voluntat de recopilació i de divulgació ha marcat la redacció d'un llibre, Pau, que, malgrat aquesta voluntat de compendi, aporta força novetats a la poc treballada fins ara història d'aquest municipi alt-empordanès. Segons explica David Pujol, un dels autors, la part d'història medieval és la que conté més aportacions inèdites, ja que bàsicament s'ha fet a partir de recerca arxivística en fons notarials i parroquials. «A banda de la història més reculada del poble, s'ha volgut donar molta presència a la part més contemporània i social», hi afegeix Pujol. Així, hi ha força capítols dedicats a les associacions, a la cooperativa i a les festes tradicionals, com ara el carnaval i el ranxo. David Pujol també vol remarcar l'extraordinària aportació que ha fet al llibre el col·leccionista pauenc Salvador Comas, «un home que ho guarda tot i que ens ha obert el seu museu», segons sosté. Una col·lecció, la de Comas, que conté eines del camp, minerals, fotos antigues i objectes de diversa naturalesa.

«Hem fet un llibre molt basat en voltar i anar a veure gent per recollir material i informació», conclou l'esmentat coautor. El llibre es presenta avui, a les sis de la tarda, al centre cívic de la localitat, amb la presència del director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.