cultura

Cultura

Adolescents que prefereixen els llibres

Una vintena de joves participen, per voluntat pròpia, en un cicle de literatura juvenil de la biblioteca de Navarcles

Expliquen que a l'institut els costava trobar companys per comentar “tot allò que ens agrada llegir”

La biblioteca de Navarcles ofereix un cicle de literatura juvenil en el qual participen una vintena d'adolescents de manera totalment voluntària; és a dir, no hi ha cap institut o escola al darrere que els obligui a assistir-hi. Els més joves tenen 13 anys i els més grans,18. Asseguren que la lectura els fa més crítics, tolerants, intrèpids i culturals. I, xerrant amb ells, només calen uns minuts per adonar-se que no menteixen.

S'autodenominen megalectors i prefereixen els llibres en paper als electrònics, “sobretot per l'olor que fan quan són nous”. Es van apuntar al cicle perquè necessitaven “parlar amb algú d'allò que ens agrada llegir”, expliquen Helena Mas i Pau Díaz. I és que l'afició a la lectura no és una activitat gaire habitual entre els adolescents. Ells mateixos expliquen que els seus companys de classe els miren sorpresos quan treuen un llibre de més de cent pàgines a les estones mortes de l'institut.

El cicle, organitzat per la bibliotecària Montserrat Serra i l'estudiant de filologia catalana Xavier Mas, es va començar a coure precisament amb la proposta d'alguns dels joves, com Marc Grau, un apassionat dels llibres que compartia afició amb Aina Álvarez i Oriol Rodríguez, tots de 16 anys. Serra ja coneixia les seves excursions a la biblioteca, els va proposar el cicle i s'hi van llançar de cap. Ells mateixos van anar a l'institut a explicar la iniciativa. “Molts ho van trobar una ximpleria”, però d'altres, com Maryam Assakat –de 15 anys–, hi van veure la seva oportunitat: “No tenia ningú amb qui parlar d'allò que llegeixo, els companys comenten sèries de televisió, però no parlen de llibres.” Ara ja ho pot fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona