cultura

El Festival d'Orgues de Poblet farà valer el seu Metzler

L'esdeveniment programa tres concerts, que mostraran la versatilitat de l'orgue

Matteo Imbruno obre avui el cicle

Matteo Imbruno serà avui l'encarregat d'obrir la quarta edició del Festival Internacional d'Orgues de Poblet. Serà amb el concert que oferirà a dos quarts de nou del vespre, amb una programa que es desenvoluparà amb el títol Un viatge barroc a través d'Europa. Imbruno, que és l'organista de l'Oude Kerk d'Amsterdam i del Museu de l'Ermitage, interpretarà peces de William Byrd, Pablo Bruna, Johann Caspar Ferdinand Fischer, Nicolaus Bruhns, Antonio Vivaldi, Georg Böhm, Johann Sebastian Bach i Marin Marais.

Enguany, el Festival de Poblet posarà a prova la versatilitat de l'orgue Metzler del monestir, que va ser inaugurat el 2012. L'orgue conté més de 3.500 tubs, que li confereixen una sonoritat única, i està pensat especialment per interpretar-hi la música que es va crear durant l'època del barroc a Alemanya i a França. Però les possibilitats de l'orgue van també més enllà, ja que pot acollir repertoris de l'època del romanticisme i també d'autors contemporanis.

El segon concert, programat per al 29 d'octubre, anirà a càrrec de Yves Rechsteiner. El repertori, amb el títol Bach & Rameau estarà format íntegrament per transcripcions de peces barroques que inicialment van ser creades per a altres instruments.

Per al 5 de novembre, la proposta anirà a càrrec del duet format per Olivier Vernet i Cédric Meckler, que amb el concert ¡Pasión! porten al monestir un programa que mostrarà una altra cara de l'orgue de Poblet. Les obres que interpretaran comparteixen l'esperit de la dansa hispana de l'Estat i d'Amèrica Llatina. Es tracta d'un programa que els dos organistes interpreten a quatre mans d'ençà del 2010, però que han adaptat per a l'orgue de Poblet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona