cultura

Comencen les obres a l'església d'Orrit

A final de la setmana passada va arribar al nucli d'Orrit el material necessari per dur a terme les obres d'arranjament de l'església de Sant Pere d'Orrit. A causa del difícil accés, el material es va transportar en un helicòpter que va efectuar fins a onze viatges amb vora 800 quilos de pes en cadascun. L'església de Sant Pere d'Orrit, que data del segle XI, es troba en molt mal estat de fa temps. Finalment, i després de les reiterades queixes dels veïns de la zona, diferents ajuts han permès posar fil a l'agulla i començar la reparació de l'exterior en dues fases que es duran a terme simultàniament.

Durant aquest mes es faran diferents actuacions. En primer lloc, s'extraurà la runa, es netejarà l'interior i es repararà el terra de tota la nau. En segon lloc, es farà la coberta nova i es repararan les possibles esquerdes que han anat sorgint. Finalment, s'instal·larà una nova porta i es protegirà la totalitat del monument.

El cost total de l'obra és de 30.000 euros, dels quals 20.000 provindran de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i 10.000 seran del Departament de Cultura. El lloc monumental el formen el castell i l'església de Sant Pere d'Orrit i va ser declarat fa un any i mig bé cultural d'interès local per l'Ajuntament de Tremp. L'edifici s'adscriu a les formes de l'arquitectura llombarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia