cultura

cultura

Lola Blasco guanya el Premi Nacional de Literatura Dramàtica amb ‘Siglo mío, bestia mía'

El jurat valora l'estructura i el ritme poètic de l'obra “que capta amb lucidesa l'actualitat”

L'autora alacantina va rebre el guardó Buero Vallejo el 2010

María Dolores Blasco (Alacant, 1983) ha estat guardonada aquest dimarts amb el Premi Nacional de Literatura 2016 del Ministeri de Cultura, en la modalitat de Literatura Dramàtica, per la seva obra ‘Siglo mío, bestia mía', segons que ha informat el ministeri a través d'una nota de premsa. La força de la seva confrontació molt personal “amb un temps fracturat, frontissa de la història”, la seva construcció innovadora i el ritme poètic de la seva obra “que capta amb lucidesa l'actualitat” han estat els arguments del jurat per guardonar Blasco amb el premi, que compta amb una dotació de 20.000 euros.

Escriptora, directora i intèrpret, Lola Blasco es va llicenciar en Dramatúrgia per la Reial Escola Superior d'Art Dramàtic i es va formar en interpretació a l'Estudi de Jorge Eines. Segons que ha informat el ministeri de Cultura, Blasco ha assistit a nombrosos tallers de dramatúrgia, entre ells, a diversos impartits per Enzo Croman i Marco Antonio de la Parra. És màster en Humanitats per la Universitat Carlos III de Madrid, on continua les seves investigacions i realitza tasques docents per al Departament d'Humanitats.

Al llarg de la seva trajectòria ha publicat obres com ‘Foto Finis' (2007), ‘Oración para un caballo' (2008), ‘Pieza paisaje en un prólogo y un acto' (2010, Premio Buero Vallejo), ‘Un concierto de despedida' (2012), ‘Los hijos de las nubes' (2013), o ‘Ni mar ni tierra firme: tres monólogos sobre La Tempestad' (2014). Així mateix ha estrenat obres com ‘Artículo 4', ‘En defensa', ‘Los hijos de las nubes' o ‘Proyecto Milgram'.

Segons que ha informat el ministeri, el jurat d'aquest premi ha estat presidit per Jose Pascual Marco, director general de Política i Indústries Culturals i del Llibre, i ha actuat com a vicepresidenta Mònica Fernández Muñoz, sotsdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia