cultura

El Zoom Igualada s'obre a formats més enllà de la ficció

Una nova secció de documentals s'afegeix a l'oferta de telefilms, sèries, curtmetratges i activitats paral·leles

El Festival Zoom d'Igualada arribarà la setmana vinent a la catorzena edició afegint a la ficció televisiva altres gèneres com ara el documental, una trobada professional i l'exhibició del primer capítol d'una sèrie concebut amb realitat virtual, entre altres propostes. El pressupost del festival aquest any és d'uns 90.000 euros, un 10% més que el 2015. Poc més de la meitat correspon a aportacions de l'Ajuntament d'Igualada i la Diputació de Barcelona.

La secció oficial del certamen inclourà una desena de telefilms d'arreu d'Europa. Un d'ells, la producció de TVE Cervantes contra Lope, servirà per inaugurar el festival, dimarts. L'espai Zoom Formats obrirà el festival al gènere documental, amb l'estrena d'un treball de la BBC sobre els castells.

El Zoom Kids, que acosta alguna producció als infants de la comarca, proposa Al sostre del món, un film d'animació produït a Dinamarca. Als escolars d'Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí s'hi afegeixen en aquesta edició els de Jorba i Sant Martí de Tous. També es descentralitzen les projeccions i activitats, que es faran en una desena d'espais.

El Zoom celebrarà el tercer Showcase de pilots de ficció a Barcelona i estrena una secció específica dedicada a les sèries, amb l'estrena de la producció islandesa Trapped i d'un capítol de Merlí abans de la seva emissió. Curtmetratges, creacions d'autors anoiencs, una trobada professional i classes magistrals completaran l'oferta del Zoom.

Els premis d'honor seran per a l'actriu Mònica Randall i el Club Super3. Júlia Molins rebrà el guardó Auguri Sita Murt i Merlí, el premi a la millor sèrie.

LA XIFRA

50
projeccions
es faran en el marc del Festival Zoom entre el 22 i el 27 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia