Calp mira el seu passat històric mitjançant documents històrics

L'Institut d'Estudis Calpins manté oberta una exposició de documents històrics que pertanyen al període de finals del segle XIX i principis del XX. Aquests documents traslladen a una època pobra, farcida de penalitats i cacics, de dificultats i d'emigració. Una època en la qual tan sols votaven els homes majors de 25 anys amb un nivell mínim de renda i la dona restava a casa amb el paper de comparsa.

L'IEC ofereix al veïnat i els visitants en general, una exposició de documents que parlen de xiquets abandonats, de malalts mentals traslladats emmanillats al manicomi d'Elda, de vells mestres, de tradicions i festes, de la instal·lació del rellotge de la torre l'any 1868 i molts altres episodis històrics, en els quals els carrers de la vila restaven a les fosques, fins que es posà el primer sistema d'enllumenat l'any 1895.

Una època d'analfabetisme en la qual el 80% de la població de la comarca no sabia llegir ni escriure i els ajuntaments del moment, dedicaven un grapat de cèntims a la promoció de l'ensenyament sense massa èxit.

L'exposició consta de 85 documents, dels quals 10 corresponen al Cens per a les Eleccions Municipals de 1885. La mostra es completa amb fotografies antigues de Calp i e seu terme municipal i restarà oberta a la Casa de la Cultura fins al 29 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona