cultura

Els Pastorets de Súria celebren noranta anys

El Palau de la Generalitat serà l'escenari de l'obra per primera vegada

Per primer cop a la història, el Palau de la Generalitat serà l'escenari d'una representació dels tradicionals Pastorets i els de Súria tindran l'honor d'encapçalar aquesta estrena en l'any en què el Foment Cultural de Súria celebra ni més ni menys que noranta hiverns de l'obra més característica del Nadal català.

Tal com va explicar ahir Xènia Castillo, de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, l'acte, del tot excepcional, es fa per commemorar el centenari de l'estrena dels Pastorets de Folch i Torres, del 90è aniversari dels de Súria i com a començament oficial de la temporada a tot Catalunya.

Hi participaran més de 150 actors, cantaires i músics –amb altres entitats de la Catalunya Central, com ara els Pastorets de l'Ametlla de Merola–, que estaran sota la direcció del Foment surienc. Les interpretacions musicals en directe aniran a càrrec de l'orquestra Mas Torrat. Serà aquest diumenge a les dotze del migdia, i en l'acte hi haurà el conseller de Cultura, Santi Vila, segons va avançar ahir Castillo.

L'obra que es veurà a Barcelona, però, no serà la típica, sinó una “representació sinòptica itinerant que recorrerà diferents espais del Palau”. L'adaptació ha estat escrita per Jaume Esquius a partir del text original de Josep Maria Folch i Torres, i amb la música d'Antoni Malats, que va ser composta especialment per als Pastorets de Súria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia